Rămânem sub CANICULĂ

Posted on aug. 31 2019 - 12:24pm by petre

În Banat și întreaga zonă vestică, căldura va fi şi sâmbătă greu de suportat. Revine canicula şi atmosfera va înăbuşitoare la orele amiezei, teperaturile putând ajunge la 36 de grade.

În Dobrogea şi Bărăgan avem cer senin, temperaturi ridicate şi un vânt mai intens la malul mării. La noapte va fi un pic mai răcoare decât în ultima perioadă.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei se face mai cald decât vineri; nu prea zărim norii, iar şansele de ploaie sunt egale cu zero. Maximele ajung la 32…33 de grade, la umbră.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina găsim aceleaşi condiţii meteo: soare, câţiva nori de vreme bună şi o amiază călduroasă, cu 32…33 de grade. Vom resimţi însă valori mai ridicate de atât.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş apar câţiva nori, pe parcursul zilei, iar în zonele de munte s-ar putea să vină o aversă, două. Temperaturile depăşesc din nou pragul de 30 de grade, iar peste noapte se înseninează.

În Transilvania se mai încălzeşte puţin. În zonele mai înalte s-ar putea să vină câţiva stropi după prânz şi doar prin depresiuni avem temperaturi sub 30 de grade.

În Oltenia ne-aşteaptă încă o zi toridă. Vineri s-au atins 37 de grade la Calafat, dar temperatura resimţită a ajuns la 40 de grade. Sii sâmbătă o să fie exagerat de cald; zăpuşeala creşte pe la amiază şi nu sunt semne de ploaie.

Căldură mare avem şi în ţinuturile sudice, puţini nori; cer senin în Lunca Dunării şi maxime de 33…34 de grade, la umbră.

Prognoza pe următoarele 3 zile

Duminică la fel: cer senin dimineaţa, câţiva nori mai târziu şi, poate, o aversă scurtă pe la munte. Vântul rămâne activ la malul mării.

Luni se mai încălzește un pic, în sud revine canicula, iar după-amiaza şi seara putem spera la o ploaie scurtă, tot prin zonele mai înalte.

Marţi se anunţă o răcorire în jumătatea nordică a ţării, dar vorbim de o scădere uşoară a temperaturilor. Tot pe aici se adună norii şi după prânz vin ploi zdravene, torenţiale, cu vijelii şi grindină. În jumătatea sudică rămânem cu vremea călduroasă, local caniculară.

Comments

comments

About the Author