„Românii sunt foarte bine integrați”, spune primarul din Torino, Piero Fassino, prezent la Forumul Economic România – Italia

Posted on nov. 17 2013 - 6:50pm by petre

PIERO FASSINOCamera de Comerț a României în Italia (CCIRO Italia) a organizat, sâmbătă, 16 noiembrie, la Sala Consiglieri de la Palazzo Cisterna din Torino, Forumul Economic România – Italia.

„Cei 100.000 de români din Piemonte sunt foarte bine integrați”, a afirmat primarul din Torino, Piero Fassino, la a treia ediție a Forumului economic România – Italia.
Înintervenția sa din cadrul forumului, Piero Fassino a subliniat importanța comunității românești din Piemonte pe plan economic și social: “ÎnTorino sunt 50.000 de cetățeni români, iar în regiunea Piemonte peste 100.000 de români foarte bine integrați. Schimburile economice între România și regiunea Piemonte sunt deja istorice și bine consolidate.„

Edilul din Torino a apreciat organizarea Forumului, susținând căinternaționalizarea firmelor în dificultate din zona Torino se poate face cu succes către România. Înîncheierea intervenției sale, primarul a amintit de contribuția muncitorilor români la marile opere publice, explicând căExpo 2015 este un proiect la care românii vor avea cu siguranțăo contribuție importantă.

Președintele Cciro Italia, Eugen Terteleac a salutat discursul primarului Piero Fassino, mulțumindu-i pentru prezențăși pentru atenția acordatăacestui forum economic, oferindu-i Buletinul Oficial al Camerei de Comerț și Industrie a României.
La întâlnirea de la Torino au intervenit Președintele Confartigianato Imprese Piemonte, Francesco del Boca, care a confirmat colaborarea cu Camera de Comert și Industrie a României în Italia, și Directorul General al CEI Piemonte (Centrul pentru internationalizare in Piemonte), Giuliano Lengo.

Viceconsulul de la consulatul general al României de la Torino, Simona Sora, a prezentat în ansamblu situația comunității românești din Piemonte și sprijinul consulatului pentru investitorii români și italieni din Piemonte.
Secretarul general al Cciro Italia, Andrea Amato, a prezentat pe larg serviciile și acțiunile în curs ale instituției camerale a României, ca și politicile statului român în ceea ce privește investitorii străini și români din diaspora, Fondurile structurale europene, programe di viitor. Andrea Amato a prezentat, ca proiect prioritar al CCIRO Italia, Incubatorul de IMM – uri, un proiect care va fi operativ începând din 2014.

La Torino a fost desemnat și reprezentantul CCIRO Italia în Piemonte.
„Cea mai mare realizare a acestui forum este faptul căam reușit săidentificăm persoana potrivităcare săreprezinte Camera de Comerț și Industrie a României în Italia – Piemonte. Doamna Ana Maria Irimia, și ca semn de recunoaștere pentru faptul căeste primul cetățean român care a obținut titlul de doctor în expertizăcontabilăîn Italia, astăzi 16 noiembrie este desemnatăca reprezentant al Camerei de Comerț și Industrie a României în Italia – Piemonte. Ne vom revedea peste un an, sper tot aici, în aceeași locație, când vom discuta și despre rezultatele filialei din Piemonte„, a declarat Eugen Terteleac.

foto: gazzettadasti .it

Comments

comments

About the Author