Au adus un avion uriaș în vestul țării să îl transforme în restaurantul

Posted on apr. 29 2024 - 7:46pm by petre

Un avion de pasageri, vechi de 40 de ani şi scos din uz, a fost instalat în comuna Şiria din Arad şi a devenit o atracţie.

imagini: Valentin Bot, primar Șiria

Aeronava „Fokker 100” a fost transportată cu un trailer special pe Aerodromul Charlie Bravo din Şiria şi va deveni restaurant, relatează Agerpres. În februarie un alt român a luat cu 36.000 de euro de un avion cu 200 de locuri pentru a-l transforma în casă de vacanţă.

Un avion de pasageri vechi de patru decenii a fost adus pe aerodromul de la Şiria şi este vizibil de la drumul spre Cetatea Şiria, astfel că a devenit în ultimele zile atracţie pentru turişti şi localnici, proprietarii afirmând că vor amenaja un muzeu al aviaţiei în următoarele luni.

Aeronava „Fokker 100” a fost subiectul unui transport agabaritic în urmă cu câteva zile, corpul fără aripi al avionului fiind adus pe un trailer special până în localitatea Şiria, aflată la aproximativ 20 de kilometri de municipiul Arad. Duminică seară au ajuns şi aripile, iar acestea sunt în curs de reasamblate pe corpul aeronavei.

 

 

 

Comments

comments

About the Author