Prăpăd pe șosele din Timiș

Posted on aug. 1 2021 - 11:23am by petre

 

Polițiștii rutieri acționează în permanență pentru ca numărul accidentelor sa fie într-o continuă scădere.

În data de 31 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier împreună cu polițiștii din cadrul Poliției Orașului Recaș au desfășurat o actiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe raza de competență a Poliției Orașului Recaș.

Polițiștii au controlat 110 autovehicule, au efectuat aproximativ 80 de testări cu aparatul etilotest și au aplicat 43 de sancțiuni contravenționale în valoare de *18.777,5* lei.
Au fost reținute 4 permise de conducere, din care 2 pentru conducerea sub influența alcoolului și 2 pentru depășirea limitelor legale de viteză.
De asemenea, au fost retrase și 2 certificate de înmatriculare.

În urma controalelor efectuate, polițiștii au constatat 3 infracţiuni la regimul circulatiei rutiere după cum urmează:

-un bărbat în vârstă de 26 de ani a fost înregistrat de aparatul radar în localitatea Șustra circulând cu viteza de 94 km/h, iar în urma testării cu aparatul Drugtest a rezultat pozitiv la Cannabis , Amfetamină și Metamfetamină. În cauza a fost întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice sub influența substanțelor psihoactive;

– un bărbat în vârstă de 32 de ani a condus un autoturism pe raza orașului Făget, unde nu a oprit la semnalul polițiștilor rutieri. Acesta fost urmărit pe autostrada A1 către Timișoara fiind oprit la ieșirea A1-Buziaș de către politistii orașului Recas, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că bărbatul avea dreptul de a conduce suspendat. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unu autovehicul având dreptul de a conduce suspendat.

-un tânăr de 19 ani a condus un autoturism pe strada Simion Bărnuțiu din Timișoara fiind sub influența substanțelor psihotrope. A fost testat cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv la Cannabis. A fost întocmit dosar penal.

Un alt exemplu:
-o femeie de 32 de ani a fost înregistrată de aparatul radar în localitatea Șustra circulând cu viteza de 131 km/h, depășind cu 81 km/h limita legală de viteză. Aceasta a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare 1350 lei, iar ca măsură complementara i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Aceste activități vor continua zilnic, deoarece prevenirea ocupa un rol important în scăderea numarului accidentelor.

Comments

comments

About the Author