Nu se poate așa ceva! Cum săîi cheme la fel pe toți candidații la primărie în aceastăcomună?

Posted on apr. 14 2016 - 11:28pm by petre

Cei trei candidați pentru funcția de primar al comunei sucevene Drăgușeni se numesc la fel, respectiv Vasile Cepoi, candidați cu nume identice existând în alte trei comune din județul Suceava, ne informeazăagenția MEDIAFAX.

Încomuna Dăgușeni, cei trei candidați la Primărie se numesc Vasile Cepoi, ei candidând din partea PSD, PNL și PMP.

Astfel, actualul primar al comunei, Vasile Cepoi, a decis să-și schimbe numele, urmând săaparăpe buletinele de vot „Vasile LicăCepoi”.

Candidatul din partea PNL – Vasile Cepoi – este la prima confruntare electorală, în timp ce celălalt Vasile Cepoi, candidat PMP, a mai încercat săcâștige fotoliul de primar și în 2012, din partea PPDD. Atunci, actualul primar a obținut 74,75 la sutădin voturi, în timp ce candidatul PPDD a fost votat de 4,87 la sutădintre alegători.

Candidați cu același nume candideazădin partea PSD și PNL în alte trei comune sucevene.

Astfel, în comuna Iaslovăț, actualul primar PSD Ioan Cotoară, ales în 2012 cu 69,04 la sutădin voturi, va avea contracandidat pe Ioan Cotoară, din partea PNL.

Încomuna Stulpicani candidații la funcția de primar din partea PSD și PNL se numesc Vasile Zamcu, ei fiind la prima confruntare.

De asemenea, în comuna Zamostea candideazădin partea PSD actualul primar Vasile Haliuc, iar candidatul PNL are același nume. Cei doi au fost contracandidați și în 2012, când reprezentantul PSD a câștigat alegerile cu 48,12 la sutădin voturi, în timp ce celălalt Vasile Haliuc a candidat din partea PDL și a obținut 46,78 la sutădin voturi.

Un caz similar s-a înregistrat în anul 2008, când președintele Consiliului Județean se alegea prin vot direct, iar în cursăs-au înscris Gheorghe Flutur din partea PDL și Gheorghe Flutur din partea PNDC. Candidatul PNDC s-a retras însădin competiție, iar atunci Gheorghe Flutur, actual senator PNL de Suceava, a câștigat președinția CJ Suceava.

Comments

comments

About the Author