Afrodita Resort & Spa, hotelul anului 2015, găzduiește Conferința Națională„Băile Herculane, mai mult decât apă– Oportunități și provocări în cursa stațiunilor balneare„

Posted on apr. 12 2016 - 4:15pm by petre

Înurma cu doi ani, Asociația Pro Turism Herculane a inițiat o campaniei civicăpentru dezvoltarea stațiunii și redresarea imaginii sale. Iar cel de al V-lea eveniment integrat se va desfăÅŸura în perioada 15-17 aprilie la Afrodita Resort & Spa din Băile Herculane.poster_proturism_2 (565x800)

Întot acest timp, pe parcursul celor cinci evenimente, cei de la Pro Turism Herculane au reușit săaducăîn stațiune specialiști din turism, medicină, din mediul economic dar și autorități, cu scopul de a pune în atenția publicăpotențialul acestei stațiuni și a factorilor săi naturali.

Conferința Națională„Băile Herculane, mai mult decât apă– Oportunități și provocări în cursa stațiunilor balneare„  își propune săabordeze subiecte strâns legate de necesitatea investițiilor în stațiunile balneare, strategiile specifice dezvoltării economice, precum și necesitatea unei promovări corespunzătoare.

,, Ministrul Economiei, Costin Borc, a prezentat, în urmăcu douăluni, în ședința de guvern un program pentru relansarea turismului balnear din România. Acțiune pe care noi am așteptat-o ani buni. Iatăcăse discutăși se acționeazăîn sprijinul stațiunilor balneare, ceea ce ne face săsimțim cătot efortul nostru de a reînvia stațiunea Băile Herculane are un suport din partea Guvernului. Ne-am propus săvenim în întâmpinarea proiectul pilot și săabordăm, împreunăcu alți reprezentanți din diverse domenii conexe turismului balnear, subiecte în urma cărora săputem avea o imagine de ansamblu a tot ceea ce implicăun astfel de proiect național. Înacelași timp, profităm de participarea unui număr mare de invitați și prezentăm o parte importantăa bogățiilor pe care le deține stațiunea,,
Marinela Badea, Președinte Asociația Pro Turism Herculane

Aceastăediție a Conferinței Naționale „Băile Herculane, mai mult decât apă„ va fi una interactivă, cu participare din rândul specialiștilor în turism și a jurnaliștilor specializați în acest domeniu. Organizatorii își propun, în urma acestui eveniment, săpoatărealiza o serie de concluzii necesare întregului proces de revitalizare a turismului balnear.

,, Înaprilie 2014, o echipa destul de mică, formatădin oameni care cred în valoarea și bogățiile stațiunii, pleca pe un drum care avea o singurădestinație, aceea de a ajunge în punctul în care stațiunea Băile Herculane revine la strălucirea de altădată, iar resursele naturale devin atracția principală. Întot acest timp, oameni din diverse domenii ni s-au alăturat scopului, au pus umărul la întreaga activitate a asociației, iar rezultatele s-au văzut. Suntem mândri de tot ceea ce am reușit sărealizăm, dar credem căîncăsuntem la început de drum. ,,
Laura Pătru, PR Event

Așadar, în aceastăediție a conferinței, organizatorii au inclus un Infotrip, deoarece bogățiile naturale ale stațiunii Băile Herculane se văd cel mai bine acolo unde le-a lăsat natura.

Implicarea Asociației Pro Turism Herculane continuăîn aceeași direcție, pentru identificarea celor mai eficiente metode de dezvoltare a zonei, promovarea valorilor locale, dezvoltarea de programe noi atât pe partea de turism cât și pe segmentul de sănătate, precum si promovarea susținutăși constantăla nivel național cât și internațional.

Cei de la Pro Turis Băile Herculane, dar și noi credem cu tărie căatunci când pui într-un singur loc bogățiile inestimabile ale naturii, specialiști de înaltăpregătire, oameni care iubesc natura si autoritătile responsabile de acest segment se poate  construi un nucleu durabil care sa duca la succesul urmărit.

Băile Herculane trebuie sărenascădin datoria moralăfațăde natură.

Comments

comments

About the Author