”Litoralul Vestului”, cel mai mare ștrand din România și Europa, se pregătește de deschidere – vezi prețurile și orarul VIDEO

Posted on apr. 23 2018 - 6:18pm by petre

Cel mai mare ştrand din România şi cel mai mare în aer liber din Europa lângă o apă curgătoare, ştrandul Neptun din Arad, o adevărată stațiune cu apă, verdeaţa şi aer curat se pregătește  intens ca să își deschidă porțile, ca în fiecare an, la 1 mai.

Tarifele urmează să fie cele adoptate prin hotărâre de consiliu local. Astfel, pentru a încuraja dezvoltarea zonei comerciale, primaria Arad a propus de acum doi ani un tarif unic de 13 lei, cu reduceri pentru pensionari și copii, și înlăturarea gardurilor care delimitau zonele.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

După ce, acum patru ani, au fost inaugurate doua topogane noi, acum trei ani au fost date în folosinţă alte câteva instalaţii de divertisment acvatic pentru copii, iar de anul trecut accesul la ștrand se face pe noua pasarelă, anul aceata noutatea constă în eliminarea plății biletelor de acces în zona pietonală și a biletelor de acces pentru evenimente.

Cele 37 de hectare de pe „insula” Mureşului formează o adevărată staţiune, cu cea mai mare suprafaţă amenajată de luciu de apă din Europa de sud-est, cu  terase, baruri, cluburi şi restaurante, cu zeci de căsuţe de vacanţă, cu topogane, duşuri, terenuri de sport, şamd.

Toate într-un cadru natural de vis. Din 2011, ştrandul are şi două bazine cu apă termală, graţie unei noi investiţii a Primăriei Arad în valoare de circa 2 milioane de euro.

 

Astfel, la capitolul distracţie acvatică, vizitatorii au la dispoziţie două bazine numai pentru copii, un bazin cu topogan uriaş anaconda, un bazin cu valuri artificiale, un bazin uriaş atât pentru copii dar şi pentru adulţi, un bazin de înot cu adâncime de 170-200 centimetri, două bazine de relaxare şi tratament cu apă termală, cu facilităţi de hidromasaj, cele ne-termale fiind cu apă limpede încălzită.

VEZI TARIFELE PENTRU 2018

Preţurile sunt mult mai accesibile decât la ştrandurile din Ungaria dar şi decât cele din Timişoara.

La terasele de pe insula găseşti de toate, de la pizza, mici, grătare, mâncare gătită, clătite, langosi, îngheţată şi multă, multă bere rece! Pe ştrand au loc în permanenţă evenimente culturale şi sportive, competiţii şi spectacole diverse dar şi o intensă viaţa de noapte, la cluburile şi terasele din zonă.

De remarcat că ştrandul Neptun este o investiţie 100% publică a Primăriei din Arad, care pe lângă faptul că oferă oportunităţi unice de relaxare şi divertisment pentru arădeni şi chiar pentru timişoreni, aduce un profit semnificativ la bugetul local.

Program

Comments

comments

About the Author