Italia, în genunchi din cauza unui nou CUTREMUR devastator!

Posted on oct. 30 2016 - 11:38am by petre

Numeroase clădiri s-au prăbușit în urma cutremurului de 6,5 grade care a avut loc duminicădimineațăîn zona Norcia, provincia Perugia. Mișcarea teluricăa fost simțităputernic inclusiv la Roma, Florența și Bolzano, provocând scene de panică.

Zeci de persoane au fost rănite în urma cutremurului de 6,5 grade produs duminicădimineațăîn centrul Italiei, anunțăsurse citate de ziarul La Repubblica. Ambasada României la Roma a întreprins demersuri pe lângăautoritățile locale pentru a obține informații cu privire la urmările cutremurului din centrul Italiei și la existența unor cetățeni români afectați de acesta, pânăacum nefiind înregistratănicio solicitare de asistențăconsulară.

Circulația metroului, centrul istoric al Romei, închise; daune la clădiri, inclusiv la catedrale

Circulația metroului din Roma a fost suspendatăpe unele tronsoane, iar centrul istoric al orașului este închis pentru verificări în urma cutremurului de 6,5 grade produs în centrul Italiei, numeroase clădiri din capitală, inclusiv Bazilica San Paolo, suferind daune structurale.

Bazilica San Paolo (Basilica Sfântul Pavel din afara Zidurilor Vaticanului) a suferit daune din cauza seismului și este închisăpentru verificări, informeazăcotidianul Il Messaggero.

Un ascensor s-a prăbușit într-un bloc rezidențial situat în zona Bartolomeo Cristofori / Marconi din capitala Italiei.

Traficul rutier este suspendat în cartierul Clodia, unde douăclădiri au suferit daune structurale, zona fiind izolatăde poliție și carabinieri.

„Pentru verificări tehnice, tronsoanele de metrou A, B și B1 sunt închise temporar”, a comunicat compania ATAC, care gestioneazătransportul public în capitala Italiei.

Cel puțin douăpersoane sunt în stare gravăîn orășelul Amatrice în urma cutremurului produs la ora 7.40 (8.40, ora României) la adâncimea de doar 10 kilometri. Ințial, Institutul american de geofizică(USGS) a anunțat o magnitudine de 7,1, revizuităulterior la 6,5. Institutul italian de geofizicăși vulcanologie a anunțat o magnitudine inițialăde 6,1, revizuităulterior la 6,5.cutremur-italia

Conform unor surse citate de Corriere della Sera, în localitatea Tolentino (regiunea Marche) s-a prăbușit o bisericăîn timpul slujbei de duminică. Nu este clar dacăvreo persoanăa rămas blocatăsub dărâmături.

La Amatrice, localitate afectatăgrav de cutremurul din august, s-a prăbușit o bisericăși un sediu al administrației locale, douăpersoane fiind scoase de sub dărâmături.

Înorășelul Norcia s-a prăbușit Basilica San Benedict. „S-a prăbușit totul, se văd nori de fum, este un dezastru”, a transmis primarul orășelului Ussita, afectat grav de cutremurele produse zilele trecute. ÎnRieti, Podul Roman a fost închis din rațiuni de precauție, dar nu au fost semnalate daune sau răniți.

Prăbușiri de clădiri au fost înregistrate și în localitățile Castelsantangelo sul Nera și Preci.

 

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author