BREAKING! Explozie și incendiu URIAȘ la rafinăria Petromidia – a fost activat planul roșu VIDEO

Posted on iul. 2 2021 - 12:26pm by petre

O explozie a avut loc la Rafinăria Petromidia. Autorităţile au emis un mesaj Ro-Alert şi au făcut apel la oameni să evite zona, să închidă geamurile şi să nu se expună la fum, acesta fiind toxic.

Din primele informaţii se pare că s-a produs o explozie la o instalaţie de la rafinărie, iar focul este violent. Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Din informațiile primite până la acest moment, 2 persoane ar fi rănite, a transmis IGSU. La fața locului intervin 8 autospeciale și 3 ambulanțe. IGSU anunță oficial că este vorba despre o explozie urmată de incendiu la o rafinărie din localitatea Năvodari.

0
Potrivit surselor, una dintre victime ar fi suferit arsuri de căi aeriene şi pe aproximativ 45% din suprafaţa corpului.

Mesaj RO-Alert după explozia de la Petromidia

A fost activat Planul roşu de intervenţie, iar prin RO-Alert a fost emisă o atenţionare de urgenţă.

„Atenţie Atenţie Atenţie. La Petromidia zona Midia – Năvodari s-a produs o explozie puternică cu degajări mari de noxe. Pentru siguranţa dumneavoastră, evitaţi zona pe o rază de 1.000 de metri, rămâneţi în interiorul locuinţei, închideţi geamurile şi nu vă expuneţi la fum/noxe!”, se arată în mesajul Ro-ALERT trimis de ISU Constanţa.

Explozie la Petromidia, în 2016
În urmă cu aproape 5 ani, o altă explozie gravă s-a produs la Rafinăria Petromidia. În urma acestei explozii au suferit arsuri grave patru salariaţi, unul dintre aceştia decedând a doua zi din cauza arsurilor de pe tot corpul. Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Constanţa, Claudia Tatarici, a fost activat planul roşu de intervenţie, muncitorii fiind preluaţi de ambulanţe pentru a fi transportaţi la spital. Petre Tancău, liderul de sindical de pe Platorma Rafinăriei Petromidia, a precizat că incendiul a fost generat de o explozie la o pompă de alimentare DDV, din cadrul unei instalaţii de prerafinare.

Comments

comments

About the Author