Primele victime confirmate în explozia de la Petromidia – Arafat și ministrul de interne sunt la fața locului VIDEO

Posted on iul. 2 2021 - 1:47pm by petre

O explozie s-a produs, astăzi, la o instalație de la Rafinăria Petromidia Năvodari.

A fost emis un mesaj Ro-Alert. Populația a fost avertizată să plece din zonă, existând pericolului producerii unei noi deflagrații. Potrivit datelor oficiale, 5 oameni au fost răniți iar una este dată dispărută.

Planul roșu de intervenție a fost activat.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și ministrul de Interne, Lucian Bode, s-au deplasat la locul exploziei. A fost deschis un dosar penal pentru vătămare din culpă. Autoritățile avertizează că există, în continuare, pericol de explozie.

 

UPDATE: Prefectul de Constanța susține că ar exista și un deces după explozia de la Petromidia. Este vorba despre persoana care era dată dispărută după deflagrația produsă la Midia Năvodari.

Mai multe rezervoare au explodat, astăzi, în jurul orei 12:30, la Rafinăria Petromidia Năvodari. Exploziile au fost urmate de incendiu.

Potrivit unor surse citate de Realitatea PLUS, explozia s-a produs la repornirea rezervoarelor, după ce a fost efectuată revizia.

 

În cele trei explozii produse la Rafinăria Petromidia au fost raportate 6 victime, dintre care: 1 cu arsuri pe 45% din suprafața corpului transportată cu elicopterul SMURD la spital, 1 cu arsuri la nivelul feței transportată la spital, 1 cu traumatism membru inferior, 1 cu traumatism lombar transportată la spital, 1 cu arsuri minore și 1 persoană dispărută.

Comments

comments

About the Author