CÂT VOR COSTA BENZINA ȘI MOTORINA ÃŽNCEPÂND CU ANUL VIITOR

Posted on nov. 14 2013 - 7:29pm by petre

BenzinaAccizele la carburanți vor fi majorate de Guvern, începând cu luna ianuarie a anului viitor, cu 7 eurocenți/litru la benzina cu plumb și fărăplumb, motorinăși petrolul folosit drept combustibil pentru motor. Înprezent, prețul sortimentelor de benzinăcele mai vândute variazăîntre 5,5-5,9 lei/litru.

Modificările care vor fi operate de Guvern începând cu anul viitor în cazul accizelor aplicate carburanților vor genera o scumpire a prețului la benzinăși motorinăde 30-40 bani pe litru, în funcție de produs, a declarat ministrul Finanțelor, Daniel Chițoiu, citat de agenția Mediafax.

Înacelași timp, modul de calcul al accizelor va fi modificat și raportat la inflație.

Guvernul așteaptăsăîncaseze la buget 1,1 miliarde lei din stabilirea unui mod de calcul al accizelor în lei, actualizat cu inflația, 810 milioane lei din creșterea accizelor la benzină, 1,8 miliarde lei din noile accize la motorinăși 1,6 milioane lei din accizele la petrol lampant-kerosen.

Totalul încasărilor la bugetul de stat din accize este estimat la 22,8 miliarde lei, cu 15,74% mai mult comparativ cu nivelul de 19,7 miliarde lei prognozat pentru acest an.

Comments

comments

About the Author