Alertă! Guvernul s-a întrunit într-o ședință de urgență din cauza epidemiei! Ce măsuri vor fi luate

Posted on ian. 3 2022 - 9:35pm by petre

Ședință la Guvern, din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid 19. Ce măsuri ar putea să se impună

Premierul Nicolae Ciucă și reprezentanți ai ministerelor Sănătății, Finanțelor, Justiției, Educației, Muncii și Solidarității Sociale, precum și șeful DSU au avut o întâlnire la Guvern pe fondul creșterii cazurilor Covid.

 

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre evoluția pandemiei în țară și la nivelul UE, fiind evidențiate o serie de măsuri avute în vedere în funcție de această situație, care să protejeze sănătatea românilor și să permită continuarea funcționării școlilor, precum și a sectoarelor economice.

“Continuarea vaccinării a fost subliniată ca fiind cea mai sigură soluție de protejare a vieții și sănătății românilor față de formele grave de îmbolnăvire generate de SARS-CoV-2.

Pe de altă parte, una dintre cele mai eficiente măsuri de prevenție, care ar putea fi generalizată la nivelul întregii țări, rămâne portul corect al măștii chirurgicale sau al altor tipuri de măști care să respecte standardele FFP2”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

În ceea ce privește școlile, pentru protejarea sănătății copiilor și a personalului didactic, “s-a analizat eficiența programelor de testare a elevilor și posibilitatea ca în pachetul de măsuri să fie inclusă și oferirea de măști gratuite elevilor care au nevoie, alături de capacitatea de a se administra testele în școală”.

“Pentru continuarea în bune condiții atât a funcționării serviciilor publice, cât și a activităților economice care să mențină locurile de muncă, au fost prezentate ca soluții alternanța program de lucru, respectiv șomaj tehnic. În acest sens, Ministerul Muncii și Ministerul Finanțelor se vor asigura că sunt pregătite resursele financiare necesare”, se mai arată în document.

De asemenea, pentru informarea populației vor fi derulate activități de comunicare si informare, alături de demersuri de combatere a dezinformării.

Comments

comments

About the Author