Zilele lacului Surduc, startul dezvoltării turismului în cea mai frumoasăzonăa județului Timiș FOTO-VIDEO

Posted on iun. 22 2015 - 12:07pm by petre

Despre necesitatea dezvoltării turismului se vorbește tot  mai mult în ultimii ani, atât pe plan național, dar și la nivelul județului Timiș, unde zona cu cel mai mare potențial de atragere a turiștilor este, evident, și cea mai frumoasă, adicăcea montană.
Fărăa putea remarca ,  încă, rezultate spectaculoase, totuși pași importanți s-au realizat. Infrastructura rutierăde acces spre zona Lacului Surduc  și a obiectivelor turistice de interes din zonăs-a reabilitat în mare măsurăși este în curs de reabilitare sau amenajare pe tronsoanele rămase, inclusiv pentru trasee noi care vor facilita accesul turiștilor.

Înceea ce privește evenimentele care ar putea fi motorul atragerii turiștilor în zonă, lucrurile par pe făgașul cel bun, dovadăacțiunea desfășuratăîn acest weekend, Zilele Lacului Surduc.
Organizate de Asociația pentru Dezvoltarea și Promovarea Turismului în județul Timiș, Primăria Fărdea și Consiliul Județean Timiș, Zilele Lacului Surduc au atras, printr-un program deosebit, mii de oameni pe parcursul celor douăzile în care au avut loc demonstrații aeriene de zbor cu avioane ușoare de tip Cessna, cu motodeltaplane și motoparapante, sărituri cu parașuta cu aterizare, în premierăpentru România, la punct fix pe apă, demonstrații și curse nautice cu bărcile Dragon, caiace și canoe.
Și-au dat concursul la realizarea spectacolului aerian și nautic Aeroclubul Charlie Bravo de la Șiria din județul Arad, Clubul de parașutism Go Jump din Timișoara,  Asociația de Canotaj Timiș.

Inspectoratul pentru Situații de UrgențăTimiș a impresionat publicul prin demonstrații de intervenții pe și sub apăcu bărci cu motori și scafandri, defilarea ambarcațiunilor și o simulare de intervenție cu descarcerare în cazul unui accident rutier cu incendiu și victime blocate în vehicule.

Dupăamiezile celor douăzile de manifestări au fost animate de concerte de muzicăușoare și populară, publicul având la dispoziție standuri cu produse la grătar, bere și răcoritoare.

Duminică, la Infocentrul turistic din comuna Fârdea, a avut loc o întâlnire cu presa la care au participat președintele CJT Timiș, Titu Bojin, vicepreședintele CJT, Călin Dobra, primarul comunei Fârdea, Samuel Lupulescu, președintele Asociației pentru Dezvoltarea și Promovarea Turismului în județul Timiș, Delia Barbu, reprezentanți ai ISU Timiș, ai Aeroclubului Charlie Bravo Șiria, Clubului de parașutism Go Jump din Timișoara și Asociației de Canotaj Timiș.

Comments

comments

About the Author