Zilele Filmului Francofon, la Timișoara

Posted on mart. 20 2015 - 7:30pm by petre

ÃŽntre 25 și 27 martie va avea loc la Timișoara o noua ediție a Zilelor Filmului Francofon, un eveniment organizat de Institutul Francez din Timișoara care va încheia programul dedicat Francofoniei.

Înfiecare an,  luna martie este ocazia de a pune în valoare diversitatea și bogăția culturalăfrancofonă: dincolo de limbă, este vorba despre valorile și patrimoniul comun împartășite de toți vorbitorii de francezădin lumea întreagă.zilele_francofon_timisoara2015

Filmul joacăun rol dublu, pe de-o parte cel al unui mediu unificator, pe de altăparte cel al unei deschideri către lume. Zilele filmului francofon își propun săcreeze o legăturăîntre producțiile cinematografice din diferite colțuri ale lumii și săîntăreascăprezența francofoniei în România.[EPSB]

Urmareste-ne pe Facebook

[/EPSB]

Filmele selectate in cadrul acestei editii abordeazăsubiecte care aduc în atenție producția cinematograficăcontemporanăși care traduc în imagine preocupările epocii noastre (democrație, libertate, educație, integrare, solidaritate intergenerațională).

Zilele Filmului Francofon vor avea loc la Universitatea de Vest, sala Aula Magna. Intrarea este liberă. Filmele sunt subtitrate în limba engleză.

Comments

comments

About the Author