„Campionii mondiali” ai dansului aduc Rhythm of the Dance la Timișoara – vezi ce pretenții au irlandezii

Posted on mart. 27 2015 - 9:10pm by petre

Treizeci de prosoape, douărole de bandăadezivăGaffa și douăcălcătoare cu aburi pentru costume: sunt câteva dintre cerințele artiștilor irlandezi care vor susține  în 30 aprilie 2015, de la ora 19, pe scena Operei Naționale, cel mai  spectaculos eveniment coregrafic al anului la Timișoara, spectacolul  „Rhythm of the Dance„.

Rhytm of Dance

Rhytm of Dance

Campionii mondiali ai dansurilor irlandeze nu au pretenții exagerate de la organizatorii turneului lor în România: vor apăplată, mâncare românească, dar ușoară, fructe autohtone bio. Înschimb, rider-ul tehnic al evenimentului este „unul dintre cele mai detaliate și provocatoare ale unui eveniment organizat vreodatăîn România„, dezvăluie organizatorii. Mii de leduri, dispozitive de ceață, proiectoare, lasere, console de mixaj Yamaha, un inovator proiect de light design, pardosealăde dans de tip Marley și numeroase alte condiții tehnice, precizate pânăla detalii infime, sunt cuprinse în document.Interdicțiile sunt chiar mai categorice decât pretențiile: spre pildă, sub nicio formănu se acceptăacoperirea scenei cu mochetăsau cu alt material sau elemente scenice pe roți.

„Rhythm of the Dance„, un show  de  Mark C. Tynan , a fost  vizionat de  5 milioane de spectatori din  peste 50  de țări. Poem epic ce recompune coregrafic călătoria celților de-a lungul timpului, acest spectacol aratăcăoamenii își pot făuri singuri destinul când sunt uniți. Este un show în care arta dansului, măiestria muzicii, imaginația și talentul impresionant al dansatorilor se îmbinăperfect cu cele mai performante efecte de sunet și lumină. Un spectacol fascinant susținut de trei tenori, un band  tradițional irlandez și  20 de dansatori. ÃŽncăde la înființare, în 1999, Compania Naționalăde Dansuri a Irlandei, care interpreteazăRhythm of the Dance, condusăde Mark C. Tynan – coregraful care a creat spectacole pentru celebrul Michael Flatley, a strâns în jurul său milioane de fani și a susținut turnee pe tot mapamondul. Biletele pentru unica reprezentație a spectacolului „Rhythm of the Dance„ la Timișoara  se vând la Agenția Operei  și costă, pe categorii de loc, 200, 150 și 100 de lei.

Comments

comments

About the Author