Viermii de făină, declarați oficial alimente pentru oameni în Uniunea Europeană

Posted on mai 4 2021 - 8:16pm by petre

Folosiți până acum că mâncare pentru pești sau broaște țestoase, viermii de făină vor ajunge și în stomacul nostru. Comisia Europeană a aprobat ca viermii de făină să fie utilizați și ca hrană pentru oameni.

Viermii au fost declarați „aliment nou”, bun pentru consumul uman. Vorbim așadar despre prima insectă care primește acest statut în Europa.

Proteine, grăsimi și fibre- aceasta ar fi rețeta de succes pentru o dietă echilibrată. Și, surpriză, acești nutrienți se găsesc în viermii de făină.

De acum, vor putea fi consumați și de om.
Comisia Europeană a dat undă verde pentru ca statele membre să producă și să comercializeze astfel de alimente.

Ștefan Turcu, reprezentant Comisia Europeană în România: ”În Europa sunt ferme în care cresc astfel de viermi, hrăniți cu făină de grâu sau tărâțe. Larvele sunt fierte, apoi deshidratate în cuptor și pot fi consumate ca aperitiv sau în compoziția pentru pâine, brioșe ori biscuiți”.

Alte 11 insecte vor fi aprobate pentru consumul uman

Pe masa oficialilor europeni mai sunt alte 11 insecte luate în analiză.

Totul face parte din strategia Uniunii Europene “de la fermă la consumator”, prin care oficialii europeni vor să dezvolte o alternativă pentru un sistem alimentar durabil.

De altfel, în întreaga lume, milioane de insecte sunt consumate zilnic de către oameni.

Autoritatea Europeană pentru Siguranță Alimentară a autorizat viermii de făină încă din luna ianuarie, iar în următoarele săptămâni am putea să îi găsim în supermarketuri.

Comments

comments

About the Author