Victor Ponta pleacăîn America, dupăprimarul din Timișoara – vezi de ce

Posted on feb. 9 2015 - 7:33pm by petre

Dupăcum se știe, primarul liberal al Timișoarei se aflăzilele acestea la Washington, pe filiera neoprotestantă, unde a participat, alături de alte peste 3000 de persoane, la anualul mic dejun cu rugăciune, la care s-a aflat timp de douăore președintele Barack Obama. De asemenea, primarul de pe Bega a avut pe malurile Potomacului mai multe întâlniri protocolare în birourile unor congresmani, cu care s-a fotografiat pentru wall.

La rândul său, Premierul Victor Ponta va pleca în Statele Unite ale Americii, pentru aproximativ o săptămînă, unde se va întâlni, la Washington și New York, cu reprezentanți ai unor companii americane, precum și cu lideri politici, au declarat agenției MEDIAFAX surse oficiale.

Ponta va pleca din București marți seara și va reveni în țarăduminică.

„Vizita are un caracter predominant economic, dar vor fi și întâlniri de naturăpolitică”, au arătat sursele citate.

Având în vedere plecarea în SUA a premierului, ședința de guvern din aceastăsăptămânăeste programatăpentru marți.

SĂƒptămâna trecută, înaintea ședinței de guvern, premierul Ponta s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu însărcinatul cu afaceri al SUA, Dean Thompson.[EPSB]

Vin-o alaturi de noi pe Facebook

[/EPSB]

Dupăacea discuție, premierul le-a cerut miniștrilor sărealizeze un „update” la foaia de parcurs pe zona comercialăcu SUA, arătând căeste nevoie de îndepărtarea oricăror bariere pentru marii investitori americani astfel încât Parteneriatul strategic săfie eficient și din punct de vedere economic, nu doar politic și militar.

sursa: Mediafax

sursa foto: Nicolae Robu Facebook

Comments

comments

About the Author