Vântul face prăpăd în Timiș

Posted on feb. 22 2019 - 10:22pm by petre

Vineri seara, peste vestul țării s-a abătut frigul și un vânt foarte puternic.

În Timișoara au fost semnalate crengi rupte, copaci dezrădăcinați, table de acoperiș desprinse iar în județ, la Carani, la Sânandrei, la Șag, la Ghilad dar și la Timișoara s-au înregistrat incendii la coșurile de fum. La această oră, ISU Timiș intervine în mai multe locații.

UPDATE! Evenimente semnalate echipelor de intervenție

– Incendiu de transformator electric pe strada Vasile Lucaci
– Un copac căzut pe un autoturism pe DN 6 la Tomnatic
– Acoperiș de casă desprins și căzut în stradă cu ruperea cablurilor aeriene de curent electric, incendiu transformator electric la Saravale
– Acoperișul halei unui service auto de pe strada Iosif Bulbuca desprins
– Copac căzut peste rețeaua electrică pe bulevardul Liviu Rebreanu
-Plop căzut pe șosea între Cărpiniș și Iecea Mică, circulația întreruptă

Ca urmare a avertizării de fenomene meteo periculoase Cod Galben de vânt, valabil până mâine la ora 16, la nivelul ISU Timiş a fost activată grupa operativă la sediul inspectoratului.
Până în acest moment, au fost multiple solicitări la incendii coșuri de fum şi degajări copaci căzuți şi elemente de construcție cu pericol de cădere.
Personalul din cadrul inspectoratului a fost alertat şi tehnica de intervenție este pregătită pentru a interveni în orice moment.

Recomandăm cetățenilor să rămână în locuințe şi să evite deplasarea pe afară pentru a evita orice pericol.
De asemenea, în cazul unui incendiu, anunţaţi evenimentul la numărul unic de urgență 112, întrerupeţi alimentarea cu energie electrică şi gaze naturale şi aşteptaţi sosirea echipajelor de intervenție.

Comments

comments

About the Author