Unde se pot mânca cei mai buni mici din România VIDEO

Posted on feb. 20 2017 - 11:34pm by petre

Originea mititeilor se pierde în negura veacurilor, în anii tulburi ai Balcanilor ocupați de Imperiul Otoman, când popoarele balcanice au adaptat Kîyma kebabi-ul sau Kofte Kebab-ul si au creat retete originale pentru fiecare regiune, Cevapi în statele slave și Mititeii la români.

Deosebirile dintre kebaburile turcești, cevapii slavilor din sud și mititeii românești constau din compoziția de bază (tipurile de carne – oaie, vită, porc sau combinații), modul de măcinare (mai mare sau mai mărunt, cu satârul sau cu mașina) formă, dimensiune, condimentare.

Dar ceea ce face unic și special micul românesc este combinația de ingrediente care îi conferă o textură elastică și păstrează carnea zemoasă.

Chiar dacă, acum, rețeta de mititei conține bicarbonat de sodiu, în rețeta originală micii românești dobândeau savoare și textura specială grație a două îngrediente „secrete„, supa de oase care se amesteca cu carnea și se lăsa exact o noapte la răcoare și/sau…. dar asta e un mare secret și nu putem să-l dezvăluim.Mici Dedulesti colaj

Și pentru că, în Panteonul bucătăriei românești tradiționale, un loc de frunte îl ocupă, fără îndoiala, mititeii, fără a detrona supremația sarmalei, se naște întrebarea legitimă unde se fac cei mai buni mititei din lume.

Din multele răspunsuri pe care le-am primit (dintre care unul ne-a amuzat teribil și anume cel care spune că mici ca la New York nu poți găsi nicăieri) cel mai des în folclorul popular apar, ca fiind cei mai faimoși din România, micii de la Dedulești.

Pentru cei care au parcurs drumul între Râmnicu Vâlcea și Pitești pe DN 7, parcarea de la Dedulești, unde sunt mai multe restaurante cu grătarul la stradă, este foarte cunoscută.

Ei bine, aici se pot gusta nu doar cei mai mari, dar și cei mai buni, se pare, mici din România. Am gustat și noi, la interval de două zile, câte doi-trei mici mari și, credeți-ne pe cuvânt, sunt de excepție!

Cât costă un mic cu pâine și muștar? 3,5 lei, dar face, ținând cont de cât de proaspeți, buni și mari sunt.

Comments

comments

About the Author