Un tricolor uriaș, de 100 de metri, va fi întins la Timișoara! vezi unde și când

Posted on mart. 23 2015 - 1:15pm by petre

Platforma unionistăAcțiunea 2012 și Organizația studenților basarabeni din Timișoara vor desfășura în centrul Timișoarei un imens tricolor de 100 de metri. Evenimentul care va avea loc pe 27 martie la ora 17:00 în Piața Operei, este organizat pentru a marca 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Acțiunea va începe la bustul Regelui Ferdinand din Piața Operei de unde tricolorul imens va fi desfășurat spre Operăși spre strada pietonală. Prin intermediul acestei acțiuni organizatorii doresc săreaminteascăimportanța Unirii Basarbiei cu România din 1918 și vor semnala necesitatea reîntregirii naționale.Tricolor

Basarabia este prima regiune româneascăcare a revenit la Èšara Mamă, România, pe 27 martie 1918, fiind urmate de celelalte regiuni. Înurma pactului Ribentrop-Molotov din 23 august 1939, prin care URSS își aratădorința de a ocupa Basarabia, făcând-o mai târziu, pe 28 iunie 1940, despărțindu-i de românii basarabeni de Patria-Mamă. Chiar dacăpactul Ribetrop-Molotov a fost condamnat consecințele sale nu au fost reparate. Acțiunea 2012 militeazădeschis pentru re-Unirea celor 2 state românești, Republica Moldova și România.

„Tricolorul este cel care a reușit săne uneascăde fiecare dată, indiferent de situația geo-politicădin cele 2 state românești. Înacest moment chiar dacăsuntem 2 state diferite tricolorul este un lucru comun care demonstreazăcănoi suntem același popor pentru căambele state au drept steag tricolorul. Timișoara și Chișinău sunt 2 orașe care au și ele lucruri în comun și anume revoluțiile din 1989, respectiv 2009.„

Totodată, în mai multe orașe, inclusiv  Chișinău, membrii Platformei Civice vor marca 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România prin acțiuni similare.

Comments

comments

About the Author