Un nou sistem integrat de control al securității la Aeroportul Internațional din Timișoara VIDEO

Posted on iul. 11 2022 - 9:23pm by petre

Aeroportul Internațional Timișoara „Traian Vuia” și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii au semnat contractul de finanțare nr. 80/01.10.2020 pentru proiectul de investiții „Achiziție autospeciale PSI și Sistem Integrat pentru Controlul de Securitate”.

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea infrastructurii de transport a Aeroportului Internațional Timișoara „Traian Vuia” prin achiziționarea unor echipamente moderne de securitate și de siguranță PSI, în vederea asigurării unui trafic aerian extins, în condiții de maximă siguranță și a unui grad de securitate adecvat, în acord cu reglementările europene și naționale în domeniul transportului aerian.
Rezultatul implementării Proiectul de investiții „Achiziție autospeciale PSI și Sistem integrat pentru control de securitate” este creșterea calității serviciilor privind siguranța aeronautică și securitatea aeroportuară, în concordanță cu cerințele și rigorile impuse de prevederile actualei legislații interne și internaționale în aceste privințe. Obiectivul principal al societății în această etapă este creșterea gradului de utilizare sustenabilă a aeroportului.
Proiectul a constat în achiziția a două autospeciale PSI, de mare capacitate, marca Volvo Ziegler N3G, care au intrat în serviciu începând cu data de 27.06.2021 și un sistem integrat pentru control de securitate, care a fost recepționat în totalitate la data de 14.06.2022.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 48.227.999,47 lei din care suma de 29.178.136,10 lei sunt fonduri europene nerambursabile.

Perioada de implementare a proiectului a început la data de 01.08.2018 și a fost finalizată la data de 14.06.2022. Codul SMIS al proiectul de investiții „Achiziție autospeciale PSI și Sistem Integrat pentru Controlul de Securitate” este 126171.

Proiectul a fost finanțat prin fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, axa prioritară 2 Dezvoltarea unui sistem multimodal, de calitate, durabil și eficient, Prioritatea de investiții 7c – Dezvoltarea și îmbunătățirea sistemelor de transport care respectă mediul, inclusiv a celor cu zgomot redus și care au emisii reduse de carbon, inclusiv a căilor navigabile interioare și a sistemelor de transport maritim, a porturilor, a legăturilor multimodale și infrastructurilor aeroportuare, cu scopul de a promova mobilitatea durabilă la nivel regional și local, Obiectivul Specific 2.3. Creșterea gradului de utilizare sustenabilă a aeroporturilor.

 

Comments

comments

About the Author