„Èšinuturile joase„ de Herta Müller la Festivalul TESZT

Posted on mai 23 2014 - 12:49pm by aaevfzauf

niederungenProducția Teatrului German de Stat Timișoara, „Èšinuturile joase„ de Herta Müller, în regia lui Niky Wolcz, va fi prezentatăîn cadrul celei de-a șaptea ediții a Festivalului Euroregional de Teatru Timișoara TESZT luni, 26 mai 2014, ora 21 în sala Teatrului German de Stat. Festivalul Euroregional de Teatru Timișoara TESZT, organizat de Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely„, stăsub semnul multiculturalității, festivalul găzduind spectacole și artiști din România, Ungaria și Serbia. Tema ediției din acest an este căutarea trecutului, iar programul conține, pe lângăspectacole de teatru, concerte și expoziții.

Å¢inuturile joase„ este o colecție de povestiri ale Hertei Müller, scriitoare germanăoriginarădin Banat care a fost distinsăîn 2009 cu Premiul Nobel pentru literatură. La vârsta maturității, naratoarea își amintește de copilăria ei din Nițchidorf, de școală, de duminicile de la biserică, de jocurile copilăriei, mai apoi de serile de dans și de experiențele de la oraș. Sunt evocate episoade ale acelor vremuri, fiind readuse la viațăpersonajele trecutului. Povestitoarea retrăiește propriile temeri din copilărie, conflictele părinților ori micile pungășii ale sătenilor, fărăînsăca ilustrarea acestei perspective subiective săfie lipsităde căldurăși umor.

Din echipa de producție fac parte scenografii  Helmut Stürmer (decor) și Fehérvári Zsolt (costume), precum și regizorul de film Bogdan George Apetri.  Din distribuție fac parte actorii Isa Berger, Mara Bugarin, Ioana Iacob, Radu Vulpe, Ida Jarcsek-Gaza, Franz Kattesch, EnikÅ‘ Blénessy, Daniela Török, Anne-Marie Waldeck, ș.a., precum și studenți ai Secției de actorie în limba germanădin cadrul Universității de Vest din Timișoara, elevi ai Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau„ și orchestra Teatrului German de Stat.

Spectacolul beneficiazăde traducere în limbile romînă, maghiarăși engleză.

Biletele pot fi achiziționate într-unul din următoarele moduri:

– la casieria Teatrului German (str. Alba Iulia nr. 2)

Orar: Marți – Vineri: 10-15 și 17-19;

Sâmbătă: 10-15

precum și cu o orăînainte de începerea spectacolelor

– online pe paginile teatrulgerman.ro și biletmaster.ro. Interfața online oferăși posibilitatea cumpărării și tipăririi biletelor la calculatorul personal.

Comments

comments

About the Author