Timișul ar putea avea mai multe Aquapark-uri decât orice județ din Ungaria, dacă promisiunile primarilor și ale investitorilor se vor concretiza

Posted on feb. 14 2019 - 7:14pm by petre

Dacă, până acum, timișorenii au fost obligați să călătorească sute de kilometri pentru a se bucura de un aquapark decent, iată că investitorii, printre care și primăria Timișoara și alte primării din Timiș se înghesuie, cel puțin la nivel de intenție, să construiască asemenea unități de relaxare la Timișoara.

Cea mai recentă intenție anunțată pentru construirea unui parc de agrenment acvatic îi aparține primarului de la Buziaș, fost șef al stațiunii turistice, dacă Buziașul mai poate fi numit astfel.

Dacă afirmațiile primarului de la Buziaș pot fi interpretate ca având iz electoral, nu același lucru se poate spune despre cei doi potenți oameni de afaceri locali sunt acum în procedura de obținere a avizelor necesare pentru amenajarea unui aquapark nu departe de Gara de Nord din Timișoara.

La rândul său, primarul Timișoarei anunța intenția fermă de a construi un aquapark uriaș, cel mai tare din partea noastră de Europa, dar povești promise de primarul de la Timișoara am tot auzit, așa că așteptăm și chestiuni concrete, nu doar promisiuni.

“Aquapark-ul din Timişoara va fi cel mai tare din această parte de Europă” a declarat, vineri, în conferința de presă de la PNL Timiș, primarul Nicolae Robu de la Timișoara.

”Cu siguranță că până în 2020 va fi inaugurat, tehnologiile de realizare sunt mai evoluate față de cum a fost când s-a făcut aquaparkul de la Szeged. Dacă lucrurile merg bine cu licitaţia, poate chiar în 2019 va putea fi finalizat. Ne asumăm obiective mari și le vom face cu împrumut bancar. Vor fi și multe bazine, și un sistem de tobogane cum nu mai există în zonă. Vom avea și tiroliană. M-am inspirat din mai multe locuri, unele lucruri le-am văzut în Statele Unite.” a mai spus primnarul de la Timișoara.

La sfârșitul anului , un grup de investiții anunța o intenție similară.

Aquapark-ul TIMARINA urmează, potrivit inițiatorilor proiectului, să fie construit pe o zonăde 110.000 mp, va fi dotat cu o zonă indoor de circa 7.000mp, o zonăoutdoor de circa 50.000 mp, un hotel de 5 stele cu 60 de camere, un hotel de 3 stele dotat cu 175 camere, spa, 3 restaurante, sali de conferința moderne, discotecă, music arena cu o capacitate de 23.000 persoane si o parcare generoasa, cu o capacitate de 2.000 de locuri. Amplasată foarte aproape de oras, zona va putea fi deservită comod de mijloacele publice de transport.

Comments

comments

About the Author