Momentul în care doi deputați se bat în Parlamentul României și unul încearcă să îl muște de nas pe celălalt

Posted on mai 21 2024 - 12:26pm by petre

Au fost scene violente în această dimineaţă în Parlamentul României.

Doi deputaţi şi foşti miniştri s-au luat la înjurături, iar la scurt timp, conflictul s-ar fi transformat într-o bătaie în toată regula pe holul parlamentului. Florin Roman susţine că Dan Vîlceanu l-a lovit cu genunchiul în nas. Pe imaginile atacului se vede însă cum încearcă să-l muşte de faţă.

 

Filmul bătăii din Parlamentul României, în care au fost implicați, marți dimineață, deputații Florin Roman și Dan Vîlceanu arată scene şocante. Imaginile surprinse arată cum Dan Vîlceanu încearcă să-l muşte de faţă pe Florin Roman.

Scandalul ar fi pornit în zona grupului PNL din sală, când cei doi ar fi avut un schimb de replici acid, ar fi început să se înjure, după care au ieşit împreună din plen. Cearta a continuat pe hol şi ar fi escaladat. Pe pagina lui de Facebook deputatul Florin Roman scrie că are acum de gând să depună plângere penală. Între timp şi preşedintele PNL, Nicolae Ciucă a venit cu o reacţie în care condamnă incidentul din Parlament şi cere măsuri urgente.

Florin Roman, în vârstă de 50 de ani, a povestit ulterior pe Facebook că i-a reproșat lui Dan Vîlceanu, în vârstă de 45 de ani şi dat afară din PNL în 2023, că a încălcat regulamentul pentru că s-a aşezat în băncile grupului PNL. Potrivit lui Florin Roman, a fost îmbrăncit, iar apoi Vîlceanu l-a lovit cu genunchiul în zona nasului. În imaginile filmate după conflict, Florin Roman apare cu un şerveţel la nas.

„Astăzi am trăit un momement prin care nu credeam ca voi trece vreodată într-o lume civilizată. I-am reproșat deputatului neafiliat, Dan Vîlceanu, încălcarea regulamentului prin prezenta lui în băncile grupului PNL. Problema dumnealui la parlament era să afle câți primari au plecat la Călărași. A urmat o altercație verbală, după care, am fost bruscat fizic spre ieșirea din plen.

În afara sălii de plen am fost agresat fizic, din nou, în mod golănesc, cu o lovitură cu genunchiul aplicat în zona nasului. Am evitat orice ripostă, pentru ca respect mandatul de parlamentar. În schimb, în baza imaginilor de pe camerele de luat vederi, voi depune solicitare de sancționare a deputatului neafiliat, prieten al ADU, pentru lovire! Totodată voi depune plângere penală împotriva deputatului huligan!” a reacţionat Florin Roman pe Facebook.

 

VIDEO

sursa: Observator News

Comments

comments

About the Author