Teatrul German de Stat Timișoara organizeazăo microstagiune la București

Posted on apr. 15 2014 - 10:30am by aaevfzauf

dsttTeatrul German de Stat Timișoara (TGST) va susține în perioada 2 – 5 mai 2014 pe scena Teatrului Odeon București (în sala Majestic) o microstagiune cuprinzând patru dintre producțiile din repertoriul actual. Publicul din Capitalăva avea ocazia săurmească  spectacolele TGST dupăurmătorul program:

 Vineri, 2 mai 2014, orele 16 și 20,30

„Fetița din bolul peștelui auriu„ de Morris Panych

Regia: Radu Afrim

Decorul și costumele: Dragoș Buhagiar

Cu: Silvia Török, Georg Peetz, Olga Török, Horia SĂƒvescu, Rareș Hontzu, Konstantin Keidel, Raul Bastean

Spectacolul – apreciat în criticădrept fiind unul „de o frumusețe perfectㄠ– istorisește un fragment din destinul lui Iris, o fetițăde zece ani din Canada anilor ’60, care trăiește împreunăcu părinții ei și cu Miss Rose, o chiriașămai puțin agreată, într-o casăpe malul oceanului. Fetița nu ezităsăîi punăla punct pe adulții din jurul său, merge la o școalăcatolică, deși se declarăbudistăși își adorăpeștișorul auriu. Acesta dispare din casăchiar in ziua în care mama ei decide săîși părăseascăfamilia, și doar o coincidențăface sănu se întâmple astfel. La scurt timp, Iris îl aduce acasăpe un naufragiat care seamănăizbitor de  mult cu peștișorul ei auriu, astfel cădeodatăfata începe săcreadăîn reîncarnare. Va reuși acesta săîi apropie din nou pe membrii acestei familii?

 Sâmbătă, 3 mai 2014, orele 16 și 20,30
„Nunta micilor burghezi„
de Bertolt Brecht

Regia: Alexandru Dabija

Decorul și costumele: Dragoș Buhagiar

Cu: Rareș Hontzu, Dana Borteanu, Silvia Török, Olga Török, Franz Kattesch, Georg Peetz, Ioana Iacob, Radu Vulpe, Konstantin Keidel, Patrick Cionac

Brecht a scris comedia „Nunta micilor burghezi„ (titlul inițial „Nunta„) la vârsta de doar 21 de ani. Piesa ilustreazăîn manierăcomicădegradarea micii burghezii: la o nuntăse întâlnesc mirii, tatăl și sora miresei, mama mirelui și câțiva prieteni. Brecht ridiculizeazăaparenta perfecțiune și falsa moralitate ale acestei clase sociale, printr-un dialog relaxat, cu calambururi,  alegorii și un umor absurd. Cu alte cuvinte, ceea ce se dorea a fi cea mai fericităzi se transformăîntr-o adevăratăcatastrofă, culminând cu dărâmarea fericirii micii burghezii. Invitații se poartănepoliticos unii cu alții, se jignesc și fac apropouri vulgare. Ca și cum toate acestea nu ar fi de ajuns, toatămândria mirelui, anume mobila construităcu mult efort chiar de el însuși, începe treptat săse dezmembreze, iar ultima fărâmăde amabilitate dispare și ea.

 

teatrul german timisoara bucurestiDuminică, 4 mai 2014, ora 19,00
„derdiedans„

performance dupăun concept de Florin Fieroiu

Scenografia: Cristina Milea

Cu: Ioana Iacob, Daniela Török, Olga Török, Silvia Török, Anne-Marie Waldeck, Franz Kattesch, Konstantin Keidel, Georg Peetz, Horia SĂƒvescu, Radu Vulpe

Spectacolul este prezentat în parteneriat cu Centrul Național al Dansului București, fiind inclus și în Showcase-ul Dans România 2014.

Spectacolul – dezvoltat ca performance de către cei zece actori împreunăcu coregraful Florin Fieroiu și echipa sa – vorbește despre rolurile sexelor și despre așteptările pe care societatea le manifestăfațăde individ. Elementele de mișcare și textele create tocmai de interpreți, asezonate cu o dozăde improvizație, au generat un spectacol unitar care comenteazăcu umor unele dintre neajunsurile și năzuințele fiecăruia. Deschiderea TGST spre teatrul de mișcare a generat invitații ale acestui spectacol la diverse festivaluri, de la Arad pânăla Tbilisi, în Georgia.

Luni, 5 mai 2014, ora 20,30
„Urâtul„
de Marius von Mayenburg

Regia: Theodor-Cristian Popescu

Decorul și costumele: Velica Panduru

Cu: Konstantin Keidel, Olga Török, Rareș Hontzu, Horia SĂƒvescu

Marius von Mayenburg este una din cele mai interesante și apreciate voci din dramaturgia contemporană. Piesa evocăpovestea lui Lette, angajat al unei corporații. Acesta este discriminat din cauza urâțeniei sale și împiedicat de compania la care lucreazăsă-și prezinte invenția la un congres. Când își dăseama căfrumusețea nu stăîn ochii privitorului și dupăce chiar și soția evităsăîl mai privească, decide săîși facăo operație estetică,  fapt ce are consecințe semnificative în viața sa profesionalăși privată. Lette devine un etalon al frumuseții; brusc, este râvnit de admiratoare și apreciat pentru competențele sale. ÃŽnsăcând fața sa devine un produs căutat pe piață, viața i se schimbădin nou.

Biletele pot fi achiziționate într-unul din următoarele moduri:
-    la agenția de bilete a Teatrului Odeon (Calea Victoriei,  nr. 40-42)
Orar:    Luni – Duminică: orele 11,30– 19,00 cu pauzăîntre 14,30 – 15,00
-    online pe pagina bilete.teatrul-odeon.ro. Interfața online oferăși posibilitatea cumpărării și tipăririi biletelor la calculatorul personal.

Comments

comments

About the Author