Sute de amenzi pe șoselele din Timiș, în weekend – vezi pentru ce au fost date cele mai multe

Posted on mart. 30 2015 - 11:49am by petre

Înzilele de weekend, polițiștii rutieri au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 500 de sancțiuni contravenționale șoferilor indisciplinați, 299 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reținute 29 de permise de conducere.

Înperioada 27  – 29 martie a.c., polițiștii rutieri au desfășurat activități în scopul prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naționale, drumurile județene și în localități, precum și în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice și impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, polițiștii au întocmit 6 dosare penale conducătorilor de autovehicule depistați sub influența băuturilor alcoolice, fărăpermise de conducere sau cu autovehicule neînmatriculate.

Totodată, au fost aplicate 523 de sancțiuni contravenționale, dintre care 299 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de vitezăimpuse pe anumite tronsoane de drum și 54  pentru neutilizarea centurii de siguranță.

Ca măsurăcomplementară, au fost reținute în vederea suspendării 29 de permise de conducere pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depășire, semnificația luminii de culoare roșie a semaforului electric sau  limitele legale de viteză.

De asemenea, au fost retrase 10  certificate de înmatriculare.

Însăptămâna care tocmai a început, polițiștii vor desfășura acțiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Comments

comments

About the Author