Rusii au scăpat imagini cu cel mai bun tanc din lume! Experții NATO sunt cu ochii pe el! FOTO-VIDEO

Posted on mai 5 2015 - 11:03pm by petre

Rusia a prezentat cel mai puternic și sofisticat tanc al său dupăsfârșitul Războiului Rece, în timpul repetițiilor pentru parada militarăce va avea loc la Moscova pe 9 mai.

Tancul T-14 Armata a fost prezentat pentru prima datăîn public luni, circulând pe unul dintre bulevardele Moscovei, îndreptându-se spre Piața Roșie, în timp ce populația pare tot mai cuprinsăde fervoarea patriotică, potrivit  dailymail.co.uk citat de Mediafax.

Tancul a fost inclus în repetițiile finale pentru parada militarăocazionatăde Ziua Victoriei, care va avea loc sâmbătă, 9 mai, eveniment în cadrul căruia va fi piesa centrală. Parada are loc cu ocazia sărbătoririi a 70 de ani de la învingerea Germaniei naziste, în Moscova urmând sădefileze circa 16.500 de soldați și 200 de echipamente și vehicule de război.T-14_Armata T-14_in_Alabino_sideview Tanc T 14

T-14 Armata este dotat cu o turelăcontrolatăde la distanțăși un sistem de încărcare automatăși este rezultatul programului militar rus de modernizare a armatei, cu o duratăde zece ani și un buget de peste 345 de miliarde de euro.

Tancul este primul care beneficiazăde o capsulăinternăblindatăcare conferăun plus de protecție echipajului format din trei membri.

Experți militari ruși și ocidentali spun căT-14 Armata va depăși ca performanțe orice tanc produs în Vest.

Ministerul Apărării de la Moscova a dat publicității, luna trecută, mai multe fotografii ale tancului, dar turela era acoperităcu o pânză, doar platforma vehiculului fiind vizibilă.

Dezvoltatorii tancului au în vedere utilizarea aceleiași platforme pentru construirea altor vehicule, inclusiv un vehicul blindat de infanterie grea, un obuzier autopropulsat și un vehicul de suport în timpul luptelor.

Utilizarea aceleiași platforme ar scădea costurile de producție și ar ușura și eficientiza procedurile de suport și întreținere.

Programul rus de modernizare a armatei prevede dotarea forțelor militare cu 2.300 de astfel de tancuri pânăîn 2020, dar aceste planuri ar putea fi revizuite din cauza problemelor pe care economia rusăle întâmpinăîn urma impactului pe care îl au scăderea prețului petrolului și sancțiunile impuse de Occident.

Oleg Bochkaryov, un vicepreședinte al Comisiei ruse privind Industria Apărării, un grup guvernamental care lucreazăîn domeniul înarmării, a anunțat săptămâna trecutăcăT-14 Armata va intra în serviciu anul viitor. Tancul, primul model de la intrarea în producție a tancului T-90 în 1993, nu va fi vândut altor state pentru cel puțin cinci ani, a mai spus Bochkaryov.

surse: Mediafax, WikiPedia, Dailymail.co.uk

Comments

comments

About the Author