Rușii au doborât o dronă americană peste Marea Neagră

Posted on mart. 14 2023 - 11:29pm by petre

O dronă Reaper de fabricație americană a fost doborâtă astăzi deasupra Mării Negre de un avion rusesc SU-27.

 

Un avion militar rusesc a intrat în coliziune cu o dronă occidentală deasupra Mării Negre, iar drona a fost doborâtă, afirmă surse militare citate de presa internaţională.

Conform unor surse citate de postul de televiziune CNN, o dronă MQ-9 Reaper a Forţelor Aeriene americane, care efectua o misiune în spaţiul internaţional, deasupra Mării Negre, s-a lovit cu un avion de vânătoare Suhoi SU-27.

Din cauza coliziunii, drona militară americană a suferit avarii şi a fost prăbuşită intenţionat de Forţele Aeriene americane, a declarat un oficial de la Washington, sub protecţia anonimatului.

Un alt oficial american a declarat pentru postul de televiziune BBC News că două avioane de vânătoare ruse au încercat să intercepteze drona americană şi au efectuat „manevre neprofesioniste” care au cauzat prăbuşirea aparatului de zbor fără pilot.

Update 19.40 Generalul James Hackera susține că actul rusesc a fost unul nesigur și neprofesionist și le solicită rușilor să se comporte în mod profesionist și în siguranță.

„Aeronava noastră MQ-9 efectua operațiuni de rutină în spațiul aerian internațional când a fost interceptată și lovită de o aeronavă rusă, ceea ce a dus la prăbușirea MQ-9.

De fapt, acest act nesigur și neprofesionist al rușilor aproape că a provocat prăbușirea ambelor aeronave (drona și avionul rusesc).

 

 

Comments

comments

About the Author