Fost șef al Poliției Timiș, condamnat la închisoare cu executare

Posted on mart. 14 2023 - 11:50pm by petre

Un fost șef al Inspectoratului Județean de Poliție Timiș a fost condamnat definitiv la 4 ani și opt luni de închisoare, cu executare pentru corupție.

 

Anchetatorii îl acuză pe fostul inspector-șef că a intervenit într-un dosar în care liderul unui clan interlop era anchetat pentru evaziune fiscală.

Polițistul s-a predat luni seară, însă cel pentru care și-a riscat cariera se află în Italia unde are rezidență și este greu de extrădat.

Individul a fost implicat în trecut în numeroase scandaluri violente în Lugoj. În 2013, polițiștii din Timișoara i-au deschis un dosar penal de evaziune fiscală, după ce a adus mașini din Germania și nu ar fi plătit taxele la stat.

Pentru a tergiversa dosarul, a apelat la inspectorul șef Sorin Muntean, cel care în perioada 2012-2015, conducea Inspectoratul de Poliție Județean.

În calitate de inspector şef al IPJ Timiș, având o mai veche relaţie cu inculpatul Boț Iulian, a sprijinit grupul infracţional coordonat de acesta în scopul favorizării făptuitorului, liderul clanului Viscol din Lugoj.

 

sursa: Pro TV

 

 

Comments

comments

About the Author