Românii vor zbura gratis spre spațiul Schengen începând cu 1 aprilie – cum se pot rezerva locurile în avioane

Posted on mart. 31 2024 - 11:43pm by petre

Românii vor zbura gratis spre spațiul Schengen începând cu 1 aprilie – cum se pot rezerva locuri în avioane

Pentru a sarbători evenimentul istoric de intrare a României în spațiul european de liberă circulație Schengen, un grup de mari investitori români, majoritate frați ((doi câte doi) din Moldova, Banat, Bihor și București, au hotârât că românii merită să intre în forță și cu fruntea sus în Schengen.

Asftel, au inființat un joint-venture offshore cu obiect de activitate transport aerian non-profit, denumit RO-Mocca Air Schengen, cu unicul scop de a transporta cetățeni români în siguranță și cu demnitate în statele UE.

Compania a contractat deja aparate de zbor de ultima generație de la diferiți producători – Consolidated B-24 Liberator, Junkers-ul JU 52 Immelmann 2, Boeing 314 Clipper, AN-24, IL-14 și este în negocieri pentru a completa flota cu ultimele modele ale Airbus.

Cursa inaugurală a avut loc chiar în prima zi de intrare a României în Schengen, pe ruta Timișoara – Munchen cu escală la Budapesta, printre pasageri aflându-se premierul Marcel Ciolacu, așezat pe locul 1A vip alături de președintele Klaus Iohannis, locurile 1C și 1 D fiind ocupate de Diana Șoșoacă și Georgică Simion. Prioritate la îmbarcare au mai avut Freddy Simonis, Nicolae Ciucă, Ludovic Orban, Rareș Bogdan și alți români de rând.

Pe locurile din spate au fost poziționați Piedone Popescu, Nicușor Dan, Gabriela Firea și Dana Budeanu.

Pe aeoprortul Ferihegy din Budapesta au urcat premierul Maghiar Victor Orban, care a fost așezat lângă tizul său Ludovic.

Pe locurile libere, două pe rândul 28, au fost primiți la bord și doi cetățeni obiușnuiți, ofițeri sub acoperire.

Dacă prima cursă a fost rezervată parțial oficialităților, începând de luni, compania RO-Mocca Air Schengen va efectuar curse hebdomadare spre destinații din Italia, Spania, Germania, Franța, Belgia, Germania de pe aeroporturile Băneasa, Galați. Suceava, Iași, Cluj-Turda, Craiova, Brașov, Timișoara-Cioca, Iași-Copou urmând ca odată ce producătorii de aeronave vor livra noi aparate de zbor, cursele gratuite spre Europa să se extindă.

Pentru a se putea urca la bord, românii nu vor mai trebui să treacă pe la controlul de securitate, dar vor trebui să iși rezerva locul gratuit online, pe site-ul ……….

Atenție, pasagerii care rezervă bilete vor avea dreptul gratuit la un bagaj de mână cu dimensiuni de 40/40/40 cm și de un bagaj de cală de maxim 20 de kg pentru care vor trebui să achite doar ciubucul hamalilor, la mica negociere în momentul predării bagajelor.

pentru destinațiile curselor, orarul zborurilor și rezervări puteți accesa acest link AICI

sursa: PD1A

Atenție! Acest material este un pamflet și trebuie tratat ca atare. Cu umor și detașare 🙂

 

Comments

comments

About the Author