România a luat AURUL și o mențiune la Olimpiada Internaționalăde Filosofie

Posted on mai 18 2014 - 7:21pm by petre

Cei doi elevi care au reprezentat România la ediția de anul acesta a Olimpiadei Internaționale de Filosofie, desfășuratăîn Lituania, la Vilnius, au obținut o medalie de aur și o mențiune, informeazăMinisterul Educației.Olimpiada de filozofie Vilnius

Medalia de aur a fost câștigatăde Dan Cristian Vulpe, elev la Colegiul Național Silvania din Zalău (județul SĂƒlaj), iar mențiunea i-a fost acordatălui Petru Cosmin Vraciu, de la Colegiul Național Decebal din Deva.

Concursul din acest an, dedicat filosofului Emmanuel Levinas, a reunit 90 de participanți din 41 de state. Conform regulamentului competiției, țara organizatoare poate înscrie în concurs zece elevi, celelalte state având dreptul la câte doi.

Olimpiada Internaționalăde Filosofie a avut prima ediție în 1993, la inițiativa unui grup de profesori din Bulgaria, Germania, Polonia, România, Turcia și Ungaria, și este oficial recunoscutăde UNESCO. România a participat la toate cele 21 de ediții de pânăacum și a găzduit, la Brașov, ediția din 1998 și la Iași pe cea din 2008.

sursa: Mediafax
sursa foto: philosophy-olympiad. org

Comments

comments

About the Author