Român, împușcat de patru ori de poliție în Germania

Posted on iul. 13 2021 - 12:10pm by petre

Un român a fost împușcat de polițiști în Englischen Garten, München.

Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, ar fi scos un obiect artizanal care semăna cu un cuțit în timp ce era legitimat de către agenții de poliție.

Românul a îngenuncheat și a scos un pistol de plastic, moment în care polițiștii l-au împușcat.

Presa germană se întreabă de ce ambulanța a ajuns după 30 de minute de la incident.
Românul este în spital, în stare stabilă.

Un român a fost împușcat de polițiștii din Germania, în Englischen Garten, München, după ce acesta i-a atacat cu un obiect artizanal asemănător cu un cuțit, relatează BILD.

Întâmplarea a avut loc pe 7 iulie, însă presa germană se întreabă de ce ambulanța a ajuns abia peste 30 de minute.

Cum s-a desfășurat acțiunea polițiștilor germani

Un bărbat ar fi scos un obiect artizanal care semăna cu un cuțit. Acesta era controlat de polițiști în civil. Agenții de poliție i-au cerut bărbatului român, în vârstă de 38 de ani, actul de identitate. Românul s-ar fi aplecat și ar fi îngenuncheat, apoi a scos o armă de plastic care părea reală.

Polițiștii l-au împușcat de patru ori pe român. Un glonț l-a lovit în zona pieptului, iar bărbatul a fost doborât. A stat nemișcat câteva minute, iar polițiștii i-au acordat primul ajutor până la sosirea ambulanței.

Totuși, întrebarea nemților este una singură: de ce serviciul de salvare a venit după 30 de minute de la incident?

Deși operațiunea a început în jurul orei 17:55, ambulanța a sosit la 18:25. Legea privind serviciul de salvare prevede că „Urgențele ar trebui, în general, să poată fi atinse de salvare în cel mult 12 minute de la plecare”.

Publicația BILD a chestionat polițiștii cu privire la timpul în care a ajuns ambulanța la locul incidentului. Biroul de presă al poliției din München a declarat că nu poate răspunde la această întrebare, iar cei care trebuie să fie chestionați sunt responsabilii armelor de foc. Responsabilii de armele de foc i-au trimis pe jurnaliștii BILD la procurorul public.

Purtătorul de cuvânt al brigăzii a declarat că salvarea a fost alertată la 18:03 și au ajuns la locul faptei la 18:10.

Comments

comments

About the Author