Incident teribil! O șalupă cu motor spulberă caiacul în care se aflau patru tineri sportivi pe Dunăre la Orșova

Posted on iul. 13 2021 - 7:34pm by petre

Incident șocant petrecut pe Dunăre în zona localității Orșova.

Un caiac, în care se aflau patru adolescenți, sportivi la un club din localitate, a fost pur și simplu spulberat, de o șalupă cu motor.

Imaginile sunt greu de privit, în condițiile în care, cel care conducea ambarcațiunea nu a schițat niciun gest că ar vrea să evite accidentul.

Mai grav, după impact, nu a oprit ca să le acorde copiilor primul ajutor.

Patru sportivi, cu vârste intre 14 și 16 ani, se aflau în caiacul care a fost izbit în plin de ambarcațiunea care înaintează cu viteză pe Dunăre. După impact, toți cad în apă. Unii sunt loviți.

Caiacul este rupt în două.

Cel care filmează dintr-o altă barcă se îndreaptă spre ei ca să le acorde primul ajutor. Copiii înoată să se salveze.

Ne întoarcem la momentele de dinaintea imapactului..

Cel care conducea ambarcațiunea care a lovit caiacul, nu schițează niciun gest ca să evite accidentul. După ce trece peste copii nu oprește.

 

Sportiv: “Pe mine m-a lovit în mână, la spate și la cap, aici. Noi am încercat să plecăm, să ocolim, dar el nu a vrut să ne ocolească, să treacă pe lângă noi. Tot drept spre noi a ținut-o și după ce a dat în noi nu s-a oprit, tot în față a plecat.”

Adolescenții care se aflau în caiac sunt elevi la un club sportiv din Orșova. Marți se antrenau împreună cu alți colegi.
După accident au fost examinați de medici. Niciunul nu are rani grave.

Alexandru Ghițoaica, antrenor CSS Orșova Kaiac-Canoe: ”Nu îmi dau seama cum nu ai putut să vezi un kaiac de 11 metri cu patru persoane în el. Singura noastră rugăminte pe care am avut-o față de acești oameni care practică turismul a fost ca după ce trec 2-300 de metri în larg, atunci să poată să meargă cum vor, cu viteză.”

Ilie Bănăduc, antrenor CSS Orșova: “De ani de zile, unde noi facem pregătire, unde este cel mai mare centru de pregătire, este un haos total, din cauza acestor ambarcațiuni care circulă și ne aruncă în maluri.”

Autoritățile din Orșova susțin că se gândesc să mute pontoanele de unde pleacă șalupele în croaziere. În urma unui control făcut de Apele Române ar fi reieșit că platformele sunt ilegale.

Marius Stoica, primar Orșova: ”În următoarea perioadă, cei care își desfășoară această activitate de agrement nautic, cu șalupe de mare viteză, nu mai au ce să caute pe golful Cernei.”

 

Bărbatul care conducea ambarcațiunea care a lovit caiacul a fost identificat de poliție. Este un localnic cercetat acum pentru vătămare corporală din culpă.

Comments

comments

About the Author