Protestul agricultorilor și transportatorilor continuă – negocierile cu Guvernul au eșuat

Posted on ian. 14 2024 - 8:43pm by petre

Negocierile de la Ministerul Finanțelor dintre fermieri și transportatori veniţi din toată țara au eșuat! Iar manifestațiile vor continua.

Și duminică, în a cincea zi de protest, traficul a fost dat peste cap. Polițiștii au organizat filtre care să dirijeze circulația și să nu le permită protestatarilor să intre cu utilajele în orașe.

Dănuț Andruș, liderul protestatarilor: „Nu am ajuns la niciun acord, protestul continua la nesfârşit”.

 

Au fost cel puțin 100 de autoturisme și utilaje agricole staționate pe Dn 2, din Afumați, aproape de intrarea în București. Sunt prezente și forțele de ordine, iar pe lângă polițiștii și jandarmii de la fața locului sunt filtre organizate la toate intrările din oraș. Acestea sunt acolo de cel puțin cinci zile, de când a început protestul.

Însoțită de prefectul Capitalei, o delegație formată din reprezentanții fermierilor și transportatorilor a mers la ministerul de Finanțe pentru negocieri. Sâmbătă, discuțiile purtate succesiv cu oficialii de la Agricultură, Transporturi și Autoritatea de Supraveghere Financiară s-au încheiat aproape de miezul nopții. Inițial – pe listă apăreau în jur de 50 de revendicări, dar liderii celor două tabere s-au rezumat în final la cele mai importante probleme.

 

reprezentanții fermierilor și transportatorilor ar fi cerut să beneficieze de mai multe facilități fiscale, adică să nu plătească asigurările sociale de sănătate și să fie eliminată acciza la combustibili.

 

Comments

comments

About the Author