Prima Zi a Tinerilor Timișoarei, concerte, competetiții sportive și multe altele – vezi programul

Posted on apr. 14 2016 - 2:46pm by petre

Prima ediție a “Zilei Tinerilor Timișoarei„ va avea loc în data de 23 aprilie 2016, scopul ei principal fiind acela de a celebra tinerii și creșterea gradului de implicare a acestora în viața culturalăa orașului, prin înscrierea în calendarul local a unei zile dedicate lor.

Ziua Tinerilor Timișoarei debuteazăprin competiții sportive organizate cu sprijinul Liceului cu Program Sportiv ”Banatul”, începând cu ora 9:00. Înzona stadionului “Dan Păltinișanu„ vor avea loc următoarele activități: concurs de cross, role, biciclete și un meci demonstrativ de fotbal. Echipele participante vor fi formate din tineri și foști fotbaliști ai echipei Poli TimiÅŸoara.
ÃŽncepând cu ora 11:00, vor avea loc lecții de KangooJumps, în Piața Libertății, urmând ca activitățile sportive săcontinue în Piața Unirii, cu exerciții de pilates, sub îndrumarea instructorilor de la Smartfit.

Înintervalul orar 14:00-15:00, în amfiteatrul din Piața Sfântul Gheorghe, elevii de la Colegiul Național de Artă”Ion Vidu” vor aduce în fața publicului piese de teatru.

ÃŽntre orele 15:00-16:00, tinerii talentați ai Timișoarei vor prezenta un spectacol în Piața Libertății. Vor participa elevi de la Colegiul Național de Artă”Ion Vidu”: Corul pe voci egale și Corul mixt, elevi de la Secția de Canto, Ansamblul de percuție Splash, trupa Comanda 4 și trupa de jazz Fancy Pants.

Tot în Piața Libertății, între orele 17:00-19:00, pe acordurile muzicii clasice, va avea loc un program de exerciții de yoga.

Pe tot parcursul zilei, pe străzile din Piața Unirii, vor avea loc diverse evenimente culturale. Tinerii talentați vor picta, vor face caricaturi, vor cânta la diverse instrumente muzicale (harpă, corn, contrabas, trombon etc.), vor dansa balet contemporan, iar publicul spectator va putea participa la lecții de dans, demonstrații de levitație. De asemenea, vor mai avea loc demonstrații de skateboard, jocuri de societate și strategie.

Ziua Tinerilor Timișoarei se va încheia cu un concert, în Piața Libertății. Pe scenăvor urca: Randi, Uddi și Jo.

Organizator al evenimentului este FITT – Fundația Județeanăpentru Tineret Timiș  cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara. Parteneri: SCM – Clubul Sportiv Municipal Timișoara, Liceul cu Program Sportiv ”Banatul”, Colegiul Național de Artă”Ion Vidu” Timișoara, Liceul de Arte Plastice Timișoara, Filarmonica Banatul și alții.

Comments

comments

About the Author