Povestea celei mai bogate românce din lume

Posted on oct. 18 2015 - 12:45pm by petre

Cea mai bogatăfemeie din România, unica fiicăa generalului Ștefan Gușă, fost șef al Marelui Stat Major al Armatei, are o avere de circa 700 de milioane de euro, potrivit estimărilor Forbes citate de BusinessMagazin.ro.Veronica Gusa Dragan

Veronica Gușăde Drăgan a absolvit cursurile Facultății de Drept și a început sălucreze la 22 de ani. Ea s-a căsătorit în 1995 cu Iosif Constantin Drăgan, care avea la acea vreme 78 ani, unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din România, cel care a înființat grupul Butan Gas. În2001, omul de afaceri decide săcedeze conducerea operațiunilor grupului către soția sa, Veronica Gușă, care a ocupat de atunci funcția de președinte executiv al ButanGas.

Dupădecesul soțului ei, în 2008, Veronica Gușăde Drăgan a devenit cea mai bogatăfemeie din România, fiind unicul acționar al grupului de firme și având de administrat o avere de aproximativ 1,5 miliarde de dolari, estimatăîn prezent la jumătate din valoare, potrivit Forbes.

La un an de la decesul soțului, ea a decis sămute tot businessul de familie într-o nouăstructură, denumităVeroniki Holding SpA. Astfel, pe lângăButan Gas (grup industrial cu activități în Italia, Albania, Serbia, Grecia, Bulgaria și România și o cifrăde afaceri a Butan Gas România estimatăla circa 70 de mil. de euro), din grup face parte acum și Romconstruct Top, companie achiziționatăpentru dezvoltarea unui parc eolian în Siliștea, Constanța.

Proiectul implementat acolo în urma unei investiții de circa 44 de milioane de euro ocupăo suprafațăde 41 de hectare și a fost finalizat în 2011. Veronica Gușăde Drăgan locuiește în prezent în Palma de Mallorca (Spania) alături de cei patru copii și conduce o mașina hibrid de lux.

sursa: BusinessMagazin.ro

Comments

comments

About the Author