Conferința Națională„Băile Herculane, mai mult decât apă- Resurse și SĂƒnătate„

Posted on oct. 17 2015 - 10:54pm by petre

Unul dintre cele mai curajoase proiecte asociative din turismul românesc, asociația Pro Turism Herculane, constituită, așa cum îi aratăși numele, pentru a promova turismul în bimilenara stațiune Băile Herculane, organizeazăcel de-al de-al patrulea eveniment din cadrul campaniei civice pentru dezvoltarea stațiunii și redresarea imaginii sale.

Conferința, care face parte dintr-o deja tradiționalăserie, va avea loc în perioada 23 – 25 octombrie la Afrodita Resort & Spa din Băile Herculane.

Conferințele de pânăacum au reunit specialiști din turism, medicină, din mediul economic dar și autorități, în demersurile de a valorifica potențialul acestei stațiuni și a factorilor săi naturali.

Conferința Națională„Băile Herculane, mai mult decât apă- Resurse și SĂƒnătate„  își propune sădezbatătendințele în dezvoltarea segmentului de balneo în Europa și a proiectelor aflate în acest moment în desfășurare, în același timp aducând fațăîn fațăoamenii care săofere soluții noi.

,, Ne-am propus săaducem în discuție moștenirea istoricăși culturalăa acestui loc, precum și modul în care balneologia din România se aliniazăstandardelor europene. Înacest sens, în cadrul conferinței urmeazăsăfie prezentat proiectul internațional ,, Pe Urmele Romanilor,,. Un proiect inovator ce propune turiștilor din Europa, și numai, săurmeze drumul parcurs de soldații romani în misiunea lor de expansiune și sădescopere locurile fascinante întâlnite în acest drum. Putem spune cu mândrie căunul dintre punctele acestui traseu este Băile Herculane și spa-urile cu apătermalăde aici,,.
Marinela Badea, Președinte Asociația Pro Turism Herculane

Proiectul urmeazăsăfie prezentat de către dl Tobias Bielenstein, director de marketing și co-proprietar al Europe Spa, Germania. Dl Bielenstein s-a specializat în economie și brand management în Bonn, Stockholm, Berkeley și Hagen, fiind în prezent vicepreședinte al International Brand and Reputation Community. Parte din subiectele puse în discuție de către acesta în cadrul evenimentului fiind marketingul balnear.

,, Suntem convinși căprezentarea dl Bielenstein o săfie utilătuturor hotelierilor din segmenul balneo. Proiectul este unul deosebit pentru Băile Herculane iar experiența dânsului în branding ne ajutăsătransmitem și mediului nostru de afaceri câteva traiectorii noi. Proiectele de promovare inițiate de asociație sunt numeroase, printre ele, în paralel cu evenimentul, asociația o săfie reprezentatăla prima ediție a Târgului de Produse Românești din Dublin. Ne prezentăm pe o piațăirlandezăunde nici o agenție de turism nu vinde pachete pentru România și unui public ce nu a auzit despre frumusețea sau istoria acestor locuri. Considerăm căeste de datoria noastrăsăîncercăm sădeschidem noi drumuri și săfacem minunile naturale ale acestei zone cât mai cunoscute. Conferința prezintăsegmentului medical felul în care aratăastăzi bazele de tratament de aici și pune în dezbatere curele bazate atât pe factori naturali cât pe tehnologia modernăaflatăacum în Băile Herculane. De asemenea, prezentăm proiectul Love Herculane, ce cuprinde o serie de demersuri și evenimente de promovare a stațiunii atât în țarăcât și peste hotare. ,,
Laura Pătru, PR Event

Partea medicalăa conferinței urmeazăsăfie prezentatăde Președintele Societății Române de Reabilitare Medicală, Conferențiar Dr Andrian Bighea, Șef al Clinicii de Fizioterapie al Spitalului Județean Craiova.
Demersurile continuăpentru identificarea celor mai eficiente metode de dezvoltare a zonei, promovarea valorilor locale, dezvoltarea de programe noi atât pe partea de turism cât și pe segmentul de sănătate, un segment aflat mereu în schimbare, unde furnizorii de servicii trebuie săse adapteze constant.
Ne dorim ca prin aceste demersuri săne perfecționăm și săne dezvoltăm îmbunătățind colaborarea între operatori de turism, medici și hotelieri, ce au confirmat deja prezența la eveniment și  al căror număr este din ce în ce mai mare.

Organizatorii conferinței crede cu tărie căpot săconstruim ceva durabil, atâta timp cât toate entitățile implicate se aflăîn dialog și se încearcăîn permanențăgăsirea de soluții.
Băile Herculane trebuie sărenascădin datoria moralăfațăde natură.

Comments

comments

About the Author