Olanda paralizată de protestele fermierilor VIDEO

Posted on iul. 6 2022 - 10:55am by petre

Fermierii din Țările de Jos au blocat centrele de distribuție ale supermarketurilor în timpul unor mari proteste față de noile legi de mediu.

 

Legile privind emisiile de azot sunt menite să reducă efectele încălzirii globale care amenință viața oamenilor pe Pământ, dar probabil vor duce la falimentarea multor fermieri, potrivit Al Jazeera.

Pescarii s-au alăturat fermierilor care au protestat în Țările de Jos

Pescarii au blocat, luni, porturile într-o manifestare de sprijin pentru fermieri. Blocada a împiedicat feriboturile să navigheze către aproape toate insulele Wadden de pe coasta de nord a țării și a cauzat întârzieri îndelungate, potrivit companiilor de transport maritim.

Tot luni, fermierii au folosit tractoare și baloți mari de fân pentru a bloca intrările în centrele de distribuție a supermarketurilor, așa cum a avertizat asociația comercianților de alimente cu privire la blocajele în aprovizionare.

 

Acțiunea a fost anunțată în avans, fermierii cerând ca „întreaga țară să fie paralizată”.

Și aeroporturile făcuseră pregătiri pentru blocaje ale căilor de acces. Traficul de-a lungul celei mai mari rețele rutiere dense a țării a fost raportat ca fiind normal.

Poliția a spus că va interveni dacă protestatarii se vor deplasa pentru a bloca accesul la aeroportul internațional Schiphol de lângă Amsterdam.

 

Comments

comments

About the Author