33 de copii din Timișoara, îmbolnăviți în tabără la Lacul Roșu

Posted on iul. 6 2022 - 12:09pm by petre

 

Potrivit Inspectoratului Școlar județean Timiș, mai mulți copii din Timișoara și dascălii lor au suferit un incident nefericit în tabăra de vară.

„Referitor la incidentul neplăcut, pe care-l regretăm cu toții, petrecut în tabăra de la Lacul Roșu,, vă comunicăm următoarele:

Un grup de 56 copii sunt plecați într-o tabără cu 4 profesori însoțitori de la Colegiul C.D. Loga Timișoara. Elevii sunt din clasele a V-a și a VI-a, an școlar în curs.

De ieri dimineață, au început să se simtă rău, unii dintre copii, să aibă dureri de stomac, cap, afecțiune a sistemului gastrointestinal (diaree). Au chemat medicul din zonă, starea copiilor rămânând stabilă până spre seară.

Au luat cina și în urma cinei, la scurt timp, au început să se simtă rău, să acuze simptome ca și cele descrise mai sus . 33 de copii au avut febră, frisoane, au acuzat dureri de cap, stomac.

S-a anunțat serviciul de urgență la 112 și copiii au fost imediat evaluați. Pentru că starea a 9 dintre ei era mai precară, aceștia au fost transportați spre unitățile spitalicești din zonă. După unii dintre copii au venit părinții, aceștia plecând spre tabără imediat ce au aflat. Cei sănătoși vor pleca acasa astăzi cu 3 dintre profesori. 1 profesor rămâne încă 24 de ore pana ii externează pe cei 9 copii si apoi vin si ei spre casă, sperăm din tot sufletul, în siguranță.

În tabără au ajuns DSP, DSVSA, Poliția si poliția economică. Organizatorii taberei sunt cei de la Evo Camp, domnul care s-a ocupat direct fiind Radu Claudiu, care am inteles ca nu le mai răspunde profesorilor la telefon.
De aseară, atât reprezentanții CD Loga cât și persoana mea, am ținut permanent legătura cu colegii noștri, asigurându-ne permanent că li se acordă sprijinul medical de care aveau nevoie!

Ne pare extrem de rău și suntem alături de copii și părinții acestora.” se arată în comunicatul celor de la ISJ Timiș.

Comments

comments

About the Author