O mamă a fost trimisă acasă din maternitate cu bebelușul greșit – asistentele au greșit copiii

Posted on feb. 13 2024 - 2:58pm by petre

Două fetiţe nou născute, care au venit pe lume în aceeaşi zi şi care au acelaşi nume de familie, au fost încurcate între ele la maternitate.

O mamă s-a externat cu fetiţa celeilalte femei şi totul a ieşit la iveală abia după ce, femeia care rămăsese în spital a reclamat că bebeluşul care i-a fost adus nu este al ei.

Luni, la amiază, una dintre tinerele mame a mers acasă cu un copil. Ea credea că și-a luat propriul prunc pe care l-a adus pe lume. În realitate, însă, plecase cu alt bebeluș. Cea care a realizat că i-a fost luată din greșeală fetiță a fost mama rămasă în spital. O asistentă care le-a îmbrăcat pe fetițe ar fi făcut schimbul eronat. De neînțeles este faptul că atât mama, cat și nou-născutul primesc la naștere o brățară cu datele de identificare. În stare de șoc, femeia care încă era la unitatea medicală, a anunțat reprezentanții spitalului. Imediat după ce a fost constatată gafă, femeia care s-a externat prima a fost sunată și i s-a spus să aducă înapoi copilul luat și ulterior să se întoarcă cu fetiță pe care o adusese pe lume. Conducerea Secției de Obstetrică-Ginecologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești a confirmat incidentul nefericit. Totodată, au demarat o anchetă internă pentru a află cine se face vinovat de gafă cu cele două fetițe, arată Observator News.

 

Comments

comments

About the Author