Nu e Dracula Park, dar e UNIC în EUROPA și va fi cel mai mare parc de distracție, aventurăși relaxare din România!

Posted on iul. 28 2014 - 1:17am by petre

Situat în centrul jumătății de vest a României, la întretăierea principalelor rute dintre Banat, Ardeal și Muntenia, Arsenal Park Transilvania este un complex unic în Europa. Un parc de agrement cu specific militar, care îmbinăfacilitățile moderne de cazare cu activități cazone, integrat într-un cadru natural mirific, o pădure presăratăcu zeci de elemente de tehnicămilitară, tunuri, mitraliere, lansatoare de rachete, vehicule blindate, douăavioane, un elicopter și multe altele.  Petre IRIMUȘ

Dacăîn alte locații de agrement îți poți pune întrebarea „ce poți face„ acolo, la Arsenal Park, de cinci ani încoace, e mai ușor săafli ce nu poți face, deoarece paleta de activități propuse este una cu adevărat specialăși variată.

Un sejur la Arsenal Park este constituie o experiențămemorabilăși acoperă, deocamdată, majoritatea opțiunilor vizitatorilor. Am spus „deocamdată„ căci, de săptămâna trecută, au demarat lucrările la extinderea parcului, ceea ce va face ca, peste doi ani, Arsenal Park sădevinăcel mai mare complex de agrement și aventurădin România, un adevărat resort unic pe plan mondial, prin caracterul și gama de activități integrate.

Toate acestea printr-o nouăinvestiție, în valoare de 6 milioane de euro.

Astfel, complexul turistic cu profil militar Arsenal Park din Orăstie beneficiazăde o investiție de peste 6 milioane de euro în construirea unui parc de aventură(traseu de cățărare în copaci), 9 km de piste de biciclete și plimbare asfaltate și în amenajarea unui turn pentru sporturi extreme, cu o înălțime de 40 de metri, de pe care va porni cea mai lungătirolianădin tară(600 de metri), lucrările începute recent urmând săse încheie în luna august, 2015.

ÃŽncepând cu 25 decembrie 2013, Timco S.A., societatea care deține Arsenal Park, este beneficiara unei finanțări nerambursabile în cadrul Programului Operațional Regional 2007 – 2013. Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea activității de turism în cadrul S.C. Timco S.A. prin crearea unei infrastructuri de agrement în cadrul Arsenal Park Orăștie.

ÃŽntreagăstructurăcare se va crea prin intermediul proiectului va funcționa ca un tot unitar, fiind destinatăatât turiștilor care vor utiliza și serviciile de cazare din cadrul Arsenal Park, cât și turiștilor interesați doar de componenta de agrement. Structura de agrement care face obiectul proiectului, va cuprinde următoarele obiective: centru SPA, salămultifuncțională, loc de joacăpentru copii, traseu de cățărat în copaci, piste de biciclete și plimbare, amenajare turn pentru sporturi extreme, patinoar, skate parc, centru de agrement călare.

O parte dintre dotări au fost deja recepționate (dotările pentru locul de joacăpentru copii), iar restul sunt comandate. Pentru șapte din cele nouăobiective, cu excepția centrului SPA și a sălii multifuncționale, a fost selectat antreprenorul general – Velica Mur Company, iar în data de 23.06.2014 a fost dat ordinul de începere a lucrărilor.

Se estimeazăcălucrările de construcție aferente ultimelor șapte obiective se vor finaliza în luna iunie 2015.

Înceea ce privește primele douăobiective (centrul SPA și sala multifuncțională), acestea vor putea fi finalizate pânăcel târziu în luna august 2015, deoarece întreagăstructurăde agrement creata prin proiect va trebui săfie funcționalăpânăcel târziu în 24.08.2015.

Ce se va construi:

– loc de joacăpentru copii

– PARC DE AVENTURĂ (traseu de cățărat în copaci) cu șase trasee de diferite dificultăți, pentru copii și pentru adulți, formate din peste 70 de platforme și dispozitive amplasate la o înălțime de pânăla 25 de metri

– 9 kilometri de piste de biciclete și plimbare asfaltate

– amenajarea unui turn pentru sporturi extreme cu înălțime de 40 de metri, de pe care va porni o TIROLIANĂ cu lungimea de 600 de metri (va fi cea mai lungătirolianădin țară) și pe care va funcționa un dispozitiv POWERFAN pentru BUNGEE JUMPING

– patinoar sintetic

– skate parc din beton cu suprafața de 1.500 de metri

– centru de agrement călare

Valoarea totalăa proiectului este de 27.642.394,85 lei, din care asistența financiarănerambursabilăeste de 12.076.423,39 lei .

De unde provin banii?

Proiectul este co-finanțat prin REGIO – Programul Operațional Regional 2007-2013, dupăcum urmează: Fondul European de Dezvoltare Regională55,33%, bugetul de stat 4,67%, iar restul contribuția beneficiarului (40%), în bazăcontractului de finanțare încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Pe termen lung, Arsenal Park își va consolida poziția ca principal loc de desfășurare a activităților de Team Building pentru firme, de divertisment și de petrecere a a timpului liber din România.

„Avem în vedere extinderea capacității de cazare pânăla 400 de locuri și executarea unui foraj de apătermalăpentru alimentarea SPA-ului și pentru încălzirea întregului complex„ a spus Marius Cristescu, președinte Bega Grup și „motorul„ Arsenal Park.

Înanul 2013 s-au cazat la Arsenal Park 35.000 de turiști, iar în afara acestora, complexul a mai fost vizitat de alte 40.000 de persoane. În2014, Arsenal Park are cu 17% mai mulți clienți (vizitatori și turiști cazați) fațăde aceeași perioadăa anului 2013.

 „Clienții noștri au apreciat foarte mult activitatea de TIR cu arme de foc din dotarea armatelor din lume (Kalașnikov, M 10) care se desfășoarăîncepând de anul acesta în poligonul unității și plimbările cu transportorul șenilat din dotarea armatei romane„, a mai spus Marius Cristescu.

Aproximativ 15% dintre clienții Arsenal Park au fost turiști străini, în principal din Ungaria, Serbia, Croația, Germania, Danemarca și Statele Unite ale Americii.

Arsenal Park oferămultiple posibilități de cazare cu prețuri pe noapte cuprinse între 25 de Euro/noapte în Tabărăde copii și 200 de euro/noapte în Vilele General.

 

CITEȘTE UN SCURT ISTORIC AL ARSENAL PARK

 

 

Comments

comments

About the Author