Medicul erou Cătălin Denciu, pus sub acuzare!

Posted on nov. 2 2021 - 11:12pm by petre

După un an de la incendiul izbucnit la Spitalul din Piatra-Neamț, în urma căruia au murit pacienți intubați, bolnavi de Covid 19, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a informat că în 25 octombrie 2021, 10 suspecți au fost puși sub acuzare pentru ucidere, vătămare, distrugere din culpă, nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, săvârşirea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului, fals intelectual și uz de fals.

Printre cei cercetaţi se află şi medicul Cătălin Denciu care a intrat în foc pentru a salva oameni.

Cătălin Denciu era de gardă în seara incendiului în care şi-au pierdut viaţa zece persoane.

În dosar este urmărit penal și şeful Secţiei ATI, dr. Liviu Ungureanu, pentru ucidere, distrugere şi vătămare corporală din culpă. Asistentele sunt acuzate că au aprins o candelă la căpătâiul unui bolnav și au lăsat-o nesupravegheată în condițiile în care exista risc de explozie din cauza instalațiilor de oxigen. Este pentru prima dată când procurorii spun oficial, clar, că sursa incendiului de la Piatra Neamț a fost o candelă care a provocat incendiul în combinație cu oxigenul din încăpere.

Reamintim că pe 14 noiembrie 2020, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ a avut loc un incendiu care a afectat secţia de ATI unde erau internaţi, în două saloane, 17 pacienţi. În incendiu au murit 10 persoane, iar medicul anestezist Cătălin Denciu, care a intrat într-unul din saloanele cuprinse de flăcări, încercând să salveze pacienţii, a suferit arsuri grave, fiind transferat la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles.

Comments

comments

About the Author