Polițiștii nu mai vor Loganuri – 8 milioane de euro pentru limuzine cu 170 de cai putere

Posted on nov. 2 2021 - 10:17pm by petre

 

Poliţia îşi cumpără maşini mai rapide.

Agenţii s-au plâns că nu pot urmări cu Loganul infractorii care au bolizi cu sute de cai putere.

 

Cutie automată în 8 trepte şi peste 170 de cai putere.

Sunt cerinţele poliţiştilor, care se pregătesc să îşi cumpere maşini noi pentru a-i prinde mai uşor pe şoferii vitezomani sau care conduc drogaţi.

Un contract de aproape 8 milioane de euro pentru 300 de autospeciale a fost scos la licitaţie.

 

Fiecare maşină ar urma să coste circa 25 de mii de euro. Un salt simţitor de la Dacia sau Volkswagen, cu care ne-au obişnuit să patruleze pe străzi. Poliţiştii vor ca noile autospeciale să ajungă de la 0 la 100 de kilometri pe oră în cel mult 8 secunde iar viteza maximă să fie de cel puţin 210 km/h. Noile maşini ar trebui să aibă şi tracţiune 4×4 dar şi cutie de viteze automată, în 8 trepte.

Noile autospeciale vor fi dotate cu motoare de cel puţin 1900 de cm3, capabile să producă peste 170 de cai putere. Experţii auto privesc cu scepticism caracteristicile bifate de poliţişti.

Andy Popescu, Vlogger Auto: Ceea ce e puţin ciudat este că este necesară o cutie de viteze automată. Şi o cutie de viteze manuală este mai rapidă şi este mult, mult mai ieftină. Cutia de viteze şi 4×4 sunt cele mai scumpe opţiuni la o maşină.

Maşinile mai puternice i-ar ajuta pe poliţişti să ţină pasul cu şoferii vitezomani

Poliţia spune că are nevoie de maşini noi pentru a ţine pasul cu şoferii vitezomani şi pe cei care conduc sub influenţa drogurilor.

Iulian Surugiu, lider sindical: De-a lungul timpului s-a văzut, de când s-au achiziţionat Loganurile care funcţionează şi astăzi cu motor de 1000, nu poţi să intervii la timp, nu poţi să urmăreşti unul care are nu ştiu ce marcă şi câţi cai putere sub capotă şi de aceea trebuie maşini competitive.

Politist: Cel mai indicat şi cel mai recomandat şi cel mai util şi folositor pentru noi ca şi poliţişti din teren…cel mai bine ar fi o maşină cu cutie automată, acele modele cu 8+1 trepte cu un cuplu mult mai mare.

 

Inspectoratul General al Poliţiei Române nu a transmis oficial ce modele sunt luate în calcul.

Andy Popescu, Vlogger Auto: După părerea mea s-ar încadra foarte bine Skoda Octavia. O altă opţiune ar fi Kia Sportage. Am calculat eu. Pe site la ei apare un preţ de 25.000 de euro+TVA. Passat-ul este totuşi mult prea scump, începe de la 32.000.

Vânzătorii auto pot depune ofertele începând cu 25 noiembrie. Cel mai devreme, noile vehicule ar putea ajunge în dotarea agenţilor anul viitor.

foto: merge-brici.ro

Comments

comments

About the Author