La Timișoara a fost inaugurată statuia călare a primarului, pe post de Iancu de Hunedoara!

Posted on mart. 31 2015 - 11:58pm by petre

Un scandal fără precedent s-a declanșat luni, la Timișoara, după ce primarul Nicolae Robu a inaugurat, în prezența echipei sale de presă, prima statuie ecvestră din oraș.STatuie-Ecvestra-Nicolae-Ro

Spre surpriza tuturor, deși statuia trebuia, conform proiectului inițial, să-l reprezinte pe Iancu de Hunedoara, la dezvelirea monumentului audiența a rămas în consternare: cavalerul de pe armăsarul cabrat nu este legendarul erou al creștinătății, ci chiar primarul biruitor al Timișoarei, Nicolae Robu!

Unul dintre jurnaliștii prezenți, nemembru al cooperativei de presă, a avut curajul să-l întrebe pe primar dacă este cumva descendent din glorioasa stirpe a Corvinilor, de seamănă atât de frapant cu Iancu.

Cu eleganța-i recunoscută, aproape academică, primarul i-a răspuns jurnalistului obraznic, întrebându-l ce a făcut el pentru orașul acesta (Timișoara n.n) și i-a cerut ca a doua zi să își publice CV-ul ca să vadă toată lumea ce note a avut la școală și cine îl plătește să strice conferințele de presă ale edilului șef!

Sub privirile admiratoare și încurajat de chicotelile audienței, primarul triumfător s-a adresat camerelor de luat vederi:

„Precum se poate constata, am reușit să alegem cea mai bună soluție pentru prima statuie ecvestră a orașului nostru. Conform sondajului de opinie nr. 157, pe care l-am publicat pe pagina mea de Facebook, dintre cei 1001 de timișoreni care au răspuns, 500 au considerat că statuia trebuie să fie a lui Iancu de Hunedoara, iar alți 500 au optat pentru statuia prințului Eugeniu de Savoia. Un vot a venit din partea unui timișorean care a avut o idee absolut genială, trebuie să recunosc. Pentru a-i proteja identitatea, văvoi spune doar inițialele, D. D.. Așadar Dănuț Diaconu a propus ca statuia să-l reprezinte pe cel mai important personaj din istoria orașului, primarul triumfător, Nicolae Robu. Așadar, timișorenii au decis! Acuma, dumneavoastră știți că una dintre valorile în care eu cred este modestia, așa că trebuie sărecunosc, cu modestie, că această idee genială, a face statuia mea, nu-mi aparține! De modificarea proiectului nu m-am ocupat eu, firește, ci tot Dănuț, pardon, viceprimarul, care a negociat la sânge cu artistul L. Gaga, reușind să-l convingă să facă mici ajustări la chipul statuii. Desigur, mult nu a trebuit modificat, nu-i așa, pentru că eu cam semăn cu Iancu de Hunedoara.„ a declarat primarul triumfător.

 

Vestea apariției unei statui a primarului în oraș a revoltat o parte dintre timișoreni, dar așa cum spune primarul, aceștia sunt doar cârcotașii de meserie, cei care au protestat și la inițiativa revoluționară de a popula cu palmieri zona centrală a orașului, care au comentat când au fost tăiați copacii din două piețe istorice ale orașului (de unde și supranumele de „primarul Stihl„) sau cărora nu le convine că vor umbla tot cu tramvaie vechi de 50 de ani, din care vreo două cârpite pe bani grei, în timp ce clujenii, arădenii și alții se plimbă cu tramvaie ultramoderne noi nouțe. Oricum, cârcotașii aceștia nu fac parte din cele câteva mii de susținători ai primarului pe Facebook, nici nu citesc monitorul primăriei, nici nu participă la evenimentele exclusiviste, gen Plai sau huburi culturale, unde primăria bagă bani grei nu se știe pentru ce, căci pentru cine știe toată lumea.

sursa: PD1A – acest material este un PAMFLET și trebuie tratata ca atare. Cu umor și bună dispoziție.

 

Comments

comments

About the Author