La Arad circulătramvaie ultramoderne, licențăSiemens. Timișoara așteaptăîncăreabilitarea, pe bani foarte mulți, a unei vechituri

Posted on mart. 5 2015 - 8:54pm by petre

Primele douătramvaie „Imperio„, produse de SC Astra Vagoane Călători Arad SA și cumpărate de municipalitate au fost livrate de către producător cu mult înainte de termenul prevăzut în contract și circulăde la sfârșitul anului trecut prin oraș.

Contractul de achiziție a celor șase tramvaie ‘Imperio’ realizate sub licențăSiemens la SC Astra Vagoane Călători Arad SA a fost parafat de Primăria municipiului Arad în data de 13 iunie 2014. Celelalte patru tramvaie prevăzute în contract urmeazăsăfie livrate în prima parte a anului viitor.
Tramvai Imperio Arad
Valoarea achiziției se ridicăla 8,3 milioane de euro, cu TVA inclus, mai micădecât estimările făcute înainte de licitație, când suma anunțatăera de 9,4 milioane de euro.

Potrivit producătorilor, tramvaiul ‘Imperio’ are cel mai mic consum energetic din lume pentru tramvaiele din clasa sa, respectiv de 0,63 de KW/ kilometru, consumând de patru ori mai puțin în comparație cu tramvaiele care circulăîn prezent în Arad. Înplus, beneficiazăși de un sistem de recuperare a energiei la frânare. Un vagon are lungimea de 27 metri și lățimea de 2,5 metri. Capacitatea totalăeste de 216 călători, dintre care 44 au locuri pe scaune.

Spre deosebire de Arad, Timișoara a ales varianta cârpirii tramvaielor vechi de decenii, costul recondiționării unei vechituri nefiind cu mult mai mic decât cel al unei garnituri noi, ultramoderne.

Comments

comments

About the Author