Vrei săfaci politică? Un partid se va putea înființa cu 3 membri!

Posted on mart. 5 2015 - 6:47pm by petre

Comisia de Cod electoral a finalizat, joi, proiectul de lege privind partidele politice, stabilind, între altele, căun partid se poate înființa doar cu trei membri, proiectul de lege urmând săfie trimis luni în dezbaterea Senatului.

„Cetățenii se pot asocia câte trei și pot candida„, a precizat președintele comisiei de Cod electoral, Valeriu Zgonea, dupăședință.

Comisia a stabilit de asemenea ca locul registrului partidelor, unde se face înregistrarea formațiunilor politice, sărămânăca și în prezent Tribunalul București și a precizat condițiile în care se face radierea partidelor.

Proiectul de lege va fi trimis luni la Senat pentru a intra în dezbatere la comisie și în plen, apoi va ajunge la Camera Deputaților.

Comisia de Cod electoral a finalizat și proiectele privind alegerile locale și finanțarea partidelor.

„Am demonstrat căatunci când existăvoințăpoliticăputem săne ținem de angajamente, trei din cele patru legi sunt finalizate. Avem angajamentele făcute, așteptăm amendamentele parlamentarilor. Cred căam făcut o treabăbună. Majoritatea observațiilor făcute de organizațiile neguvernamentale au fost trecute în proiectele de lege. Înacest moment, legea este mult mai europeanădecât în trecut. Cetățenii se pot asocia câte trei și pot candida. Finanțarea este una transparentă, campaniiile sunt doar din banii publici și regulile sunt mult mai clare. Eliminăm o problemăgrea, votul multiplu prin informatizarea secțiilor de vot„, a spus Zgonea.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author