Iulia Timoșenko, internatăîn spital la Berlin!

Posted on mart. 9 2014 - 9:15am by petre

Fostul premier ucrainean Iulia Timoșenko a sosit la Berlin, capitala Germaniei, unde va primi îngrijiri medicale la spitalul Charite, au anunțat sâmbătăresponsabili ai instituției, în cadrul unei conferințe de presă
Iulie Timosenko 1
Egeria „revoluției portocalii” proocidentale din 2004, care suferăde hernie de disc, a început săefectueze analizele medicale, sâmbătădimineață, dupăce a sosit vineri la Berlin, a anunțat Karl-Max Einhäupl, directorul spitalului, care a precizat căîncănu s-a luat vreo decizie cu privire la o eventualăoperație.

„Mâine (duminică) și luni, vom (stabili) diagnosticul și vom vedea ce se poate face”, a declarat Einhäupl.

„Nu putem prevedea cât timp Timoșenko va rămâne la Charite”, a subliniat el. „Avem încredere în faptul căva putea sămeargăfărăsprijin”, a mai spus el.

Relațiile dintre Iulia Timoșenko și echipa medicalăde la Charite dateazăde mai mulți ani. O echipămedicalăa acestei instituții a obținut permisiunea de a o examina, în aprilie 2012, pe vremea când se afla în arest în Ucraina, dar recomandarea medicilor de la Charite ca fostul premier ucrainean săprimeascăîngrijiri în Germania nu a fost acceptatăde Kiev.

Eliberatăla 23 februarie, opozanta de 53 de ani a apărut într-un fotoliu rulant în fața manifestanților proeuropeni adunați în Piața Independenței din Kiev.

La sfârșitul săptămânii, Iulia Timoșenko s-a întâlnit cu cancelarul german, Angela Merkel, în marja unui congres al Partidului Popular European (PPE, de centru-dreapta).

Comments

comments

About the Author