Incendii masive în destinații de vacanță preferate de români – oameni arși de vii în mașină!

Posted on iul. 4 2021 - 7:14pm by petre

Europa este mistuită de flăcări, cu mari incendii izbucnite în zona Mediteranei.

Duminică, 4 iulie, autoritățile din Cipru au anunțat că incendiul forestier de proporţii care a provocat moartea a patru persoane (muncitori) în sudul insulei a fost adus sub control de pompieri. Președintele Nicos Anastasiades a declarat stare de urgență.

Tot duminică, în Grecia s-a pus problema, pentru scurt timp, ce-i drept, de evacuare a turiștilor de pe insula Mykonos. Un incendiu puternic de vegetație le-a stricat concediul oamenilor veniți acolo, printre care și mulți români.

Arși de vii în mașina cu care încercau să fugă

Ministerul egiptean de Externe a confirmat că patru muncitori au murit în incendiul masiv care a devastat flancul sudic al masivului forestier Troodos din Cipru. Cei patru bărbaţi erau muncitori sezonieri și au încercat să fugă de flăcări cu maşina, însă nu au reuşit să scape.

 

În Cipru, incendiul din acest weekend a fost cel mai grav din ultimele decenii. Peste 55 de kilometri pătraţi de pădure şi terenuri agricole au fost distruse, a declarat preşedintele Anastasiades, aflat duminică într-o vizită la cartierul general al pompierilor. Incendiul a izbucnit după o secetă persistentă şi câteva zile de căldură extremă, de peste 40 de grade Celsius, temperatură înregistrată în oraşul port Limassol. Sute de pompieri, ajutaţi de 11 avioane, au fost desfăşuraţi pentru a stinge flăcările.

Israelul, Grecia şi Italia au trimis avioane de stingere a incendiilor în Cipru.
Vacanța Elenei Udrea, stricată. Fostul ministru PDL, în Mykonos
Aceleași probleme au fost raportate și pe insula Mykonos, din Grecia. Acolo se află în vacanță Elena Udrea, însoțită de Adrian Alexandrov, soțul ei. Cazați la un hotel din superba stațiune elenă, cei doi au fost evacuați din stabiliment deoarece flăcările amenințau să cuprindă clădirea.

Potrivit mass-media grecești, autorităţile din Mykonos chiar au luat în considerare să evacueze o parte dintre turiștii aflați pe insulă. Totuși, intervenția de urgență a pompierilor a făcut ca incendiul să fie ținut sub control. Nu sunt raportate victime.

Flăcările au cuprins zeci de hectare de vegetaţie pe insula Mykonos.

Comments

comments

About the Author