În sfârșit! Timișoara va avea centură – contractul a fost semnat la Consiliu Județean Timiș – când e gata și pe unde va trece

Posted on dec. 19 2018 - 7:25pm by petre

Marți, la Consiliul Județean Timiș, a fost semnat contractul privind proiectarea și execuția Variantei de Ocolire Timișoara Sud.

În sfârșit, Timișoara va avea o centură ocolitoare așa cum o au toate orașele civilizate.

După semnarea contractului, președintele Conisiului județean a declarat:

”Cred că am demostrat tuturor că ne pasă de Timișoara și Județul Timiș și că suntem hotărâți să oferim proiecte majore de dezvoltare comunităților noastre. Așa cum am spus, acest proiect a fost și rămâne unul prioritar pentru noi și iată că acum suntem în faza demarării lui oficiale.
Principalii beneficiari ai centurii vor fi cetățenii din Timișoara care au așteptat acest proiect de ani de zile și nimeni nu a reușit să îl înceapă până acum. Iată că acum lucrurile s-au schimbat și intrăm într-o normalitate. Multumesc Guvernului României pentru sprijinul pe care mi l-a acordat în tot acest timp pentru a ne respecta angajamentul luat în fața oamenilor.”

Traseul proiectului se desfășoară pe teritoriul localităților Timișoara, Sînmihaiu Român, Șag, Giroc, Moșnița Nouă și Ghiroda.Centura

Lungimea traseului este de 25,69 km, iar valoarea lucrărilor se ridică la 58 de milioane de euro. Conform contractului constructorul Tirrena Scavi S.p.A are la dispoziție șase luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuția lucrărilor, iar garanția este de 10 ani.

Comments

comments

About the Author