Consiliul Județean Timiș și ISU salvează situația gravă din zona Făget-Lugoj – Călin Dobra acuză ENEL

Posted on dec. 17 2018 - 12:10am by petre

Situație gravă creată în estul județului Timiș după căderile masive de zăpadă și viscolul din acest sfârșit de săptămână. Sute de familii din zona Făget-Lugoj au rămas fără alimentare cu energie electrică din cauza incapacității companiei ENEL de a asigura furzarea energiei către populației.

Enel Isu Enel

Potrivit președintelul Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, Compania Enel acționează împotriva cetățenilor din Județul Timiș.

”Lipsa de organizare și precara capacitate de mobilizare în situații de urgență a multinaționalei Enel sunt două dintre problemele care s-au simțit din plin zilele astea deși de nenumărate ori au garantat că pe viitor va fi altfel.
Suntem în situația în care avem zeci de mii de cetățeni, școli și spitale fără curent electric, iar compania nu dă semne că înțelege responsabilitatea pe care o are față de societate.
După ce ieri a refuzat ajutorul instituțiilor statului, Jandarmerie, Ministerul Energiei, ISU, nici măcar astăzi când este evident pentru toată lumea că sunt depășiți de situație și de realitate cei de la Enel nu conștientizează situația dramatică pe care o provoacă în Timiș prin lipsa de seriozitate și implicare față de cetățeni. Între timp școlile sunt închise pentru că nu au curent, două spitale funcționează pe generator, iar mii de oameni nu au căldură în casă.
Trag un semnal de alarmă către Enel să se trezească și să dea dovadă că își respectă abonații” susține Călin Dobra.
UPDATE! Ca urmarea a eforturilor celulei de criză de la Consiliul Județean Timiș, trei generatoare ale ISU au ajuns la Făget.

”Containerele logistice tip IV de 510 KWA asigură energia electrică la Spitalul TBC, alimentează două cartiere din Făget, un site de telecomunicații și stația de pompieri Făget.
Urmează ca alte două generatoare să fie instalate la Lugoj până când echipele Enel vor putea remedia defecțiunile la rețele. Vom reveni cu amănunte în această seară despre situația de la Lugoj.Mulțumesc comandantului Lucian Mihoc pentru colaborare și sprijin” a declarat președintele Călin Dobra.

Comments

comments

About the Author